3.8.16

[Insider] Windows Karte dobile kompas i funkciju crtanja po mapama [dodatak]

Windows 10 Karte tablet

Microsoft je upravo izdao nadogradnju za Windows Karte za Windows Insajdere na bržem načinu primanja nadogradnji koja donosi par novih stvari. Nova verzija aplikacije je 5.1608.2117.0.

 

Windows Karte sada imaju:

  • Kompas da znate u koji pravac gleda telefon (ako vam u prvom pokušajima igla pokazuje pogrešno to je to kalibracije i pokušajte telefon okretati u smjeru 8 u zraku kako bi se senzori kalibrirali i tačno prikazivali)
  • Pored kompasa primjećujemo da su dodali i funkciju koju smo imali na HERE, a to je 3D okretanje mape uz okretanje telefona, drugim riječima mapa će uvijek pokazivati u smjer u koji gleda telefon/vi. Za ovu funkciju nakon lociranja pritisnete jednostavno još jednom na ikonu lociranja i pojavit će se novi prikaz.
  • Crtanje po mapama koje povezano sa Windows Ink funkcijom koja je inače dostupna od Anniversary nadogradnje. Crtanjem možete praviti sebi rute ili ipak mjeriti dužinu objekata, daljinu do određene tačke ili slično (ova funkcija je samo za PC jer ne Mobile brisanje po zaslonu izaziva pomicanje karte ili zumiranje.

wp_ss_20160803_0001

Kompas funkcija

 

wp_ss_20160803_0005 (2)

3D prikaz ako pritisnete još jednom na ikonu lociranja. Mapa se okreće spram pravca u koji telefon “gleda”

 

windows-maps-pen-ink

Windows crtanje na mapama (Windows Central)

 

Ako vi nešto još novo otkrijete javite nam u komentarima. Kako vidimo od zadnjeg ažuriranja (prije ovog) tranzit podaci su nedostupni iako je funkcija u aplikaciji uvijek javlja da nema tranzit mogućnosti. Kakva je situacija kod vas?

 

Preuzmite Windows Karte ovdje.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar