5.8.16

Microsoft potvrdio u 2017. godini dvije veće nadogradnje za Windows 10

Windows_10_Hero

Windows 10 kako smo i ranije pisali je posljednji Windows i nećemo više vidjeti nastavak brojeva kao što smo vidjeli sa 7, 8 i 10 sada. Ovo je zvanično zadnji Windows. Microsoft je transformirao ili bolje rečeno još se nalazi u fazi transformiranja Windowsa u servis dok je ranije bio “gotov proizvod”, od sada gledaju na Windows kao servis koji je uvijek u pokretu. Pokazali su kako je mogao Office od proizvoda se transformirati u ogroman biznis koji unosi na principu pretplate, tako nešto Microsoft planira i za Windows.

 

Za sada znamo da će kompanijama nekada u budućnosti naplaćivati Windows po pretplatničkom sistemu kao Office365, za korisnike ne znamo da li će i kada uspostaviti takav sistem ali važi pravilo da je Windows sada servis koji je uvijek u pokretu. TechNet blog Microsoft je sada potvrdio u jednom članku slijedeće:

 

Windows 10, verzija 1607 je naša treća veća nadogradnja sa novim funkcijama za Windows 10. Bazirano na povratnim informacijama organizacija koje prelaze na Windows 10, ovo će biti naša zadnja nadogradnja sa novim funkcijama za ovu godinu (2016.) – sa dvije dodatne nadogradnje sa novim funkcijama koje očekujemo u 2017.

 

Prema ovome jasno je da Redstone tj. Anniversary nadogradnja kako je zvanično dobila ime je zadnja veća nadogradnja za ovu godinu. “Redstone 2” kao naredna veća nadogradnja, još ne znamo zvanično ime nadogradnje, se prema tome može očekivati početkom 2017. te “Redstone 3” u ljeto 2017. Ako pogledamo dosadašnje nadogradnje onda će Redstone 2 biti većeg karaktera dok će Redstone 3 u ljeto 2017. biti manjeg karaktera.

 

Između ovih većih nadogradnji korisnici će primati i dalje zakrpe na mjesečnoj bazi, a Insajderi će imati kao i do sada uvid u razvoj sistema i moći će između većih nadogradnji kao Redstone 1 i 2 vidjeti kako se sistem razvija, ali i uticati na razvoj kroz povratne informacije kao što je do sada bio slučaj. Microsoft je nedavno ponovio da se žele zbližiti sa korisnicima te naučiti od njih kako oni koriste Windows te napraviti ga što boljim kako bi korisnici uživali u njemu.

 

izvor: Windows Central, TechNet

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar