2.8.16

Oficijelna Steam aplikacija za WP8.1

Steam Logo sa Lumia 950 naslovna

Kompanija Valve je pustila oficijelnu Steam aplikaciju nedavno za WP8.1, mi smo propustili ovu vijesti i zahvaljujući čitaocima donosimo vam članak o istoj. Steam je online platforma za igrače igrica, a aplikacija služi za komunikaciju i razmjenu dobara kroz integriranu trgovinu Steam-a.

 

Steam mobile screenshot

S aplikacijom možete pregledati ili kupovati i druge sadržaje kao igre ili ipak instalirati daljinski određenu igru sa aplikacijom na vaš računar. Valve je se odlučio da napravi WP8.1 aplikaciju jer WP8.1 sistem još uvijek posjeduje najveći broj korisnika, a Windows 10 Mobile polako nadolazi i neće dugo još dostići zastupljenost WP8.1 korisnika. Pametan je potez od kompanije samo što univerzalna Windows 10 aplikacija bi dosegla daleko veći broj korisnika od WP8.1 aplikacije jer bi se mogla koristiti i na računarima/tabletima, pored toga bi imala bolje performanse.

 

Aplikacija ima veoma dobru prosječnu ocjenu od 4.4 u Američkoj trgovini što sugerira da je većina funkcija u aplikaciji ok i radi kako treba. U suprotnom bi kao Paypal ili Amazon imala ocjenu ispod 3.0 što je znak da je aplikacija veoma loša i korisnici nisu zadovoljni.

 

Preuzmite Steam aplikaciju za WP8.1 ovdje.*

 

*Aplikacija radi i na Windows 10 Mobile iako je napravljena za WP8.1.

Hvala svima na javljanju

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar