4.8.16

Razvijač iz Francuske hakirao Continuum na Lumia 830

lumia-830-970x646

Razvijač iz Francuske po imenu Gustave je hakiranjem svoje Lumia 830 sa Windows 10 Mobile (Enterprise) na neki način uspio da pokrene Continuum funkciju na uređaju koji inače ne podržava istu. Continuum funkcija je za sada rezervirana samo za fabričke Windows 10 Mobile uređaje i tu samo za određene od Snapdragon 617 procesora pa na dalje.

 

Continuum lumia 830 02

Zaslon kada spojite telefon na Windows 10 PC preko Connect aplikacije da bi koristili Continuum

 

Gustave navodi da određene funkcije kao USB OTG ne rade jer za tako nešto su potrebni drajveri koje Lumia 830 nema, ali ako je uspio pokrenuti Continuum to je već samo od sebe veliki napredak i znak da je moguće dovesti funkciju i na starije uređaje. Pitanje je samo koliko želje i novca želi Microsoft u ovom slučaju investirati da bi skoro 3 godine staru Lumiju 1520 i nešto mlađu Lumiju 930 obogatio ovim funkcijama.

 

Continuum lumia 830

Nakon pristupa i promjena u registry u informacijama uređaja mu navodi uređaj kao Windows 10 Mobile Enterprise

 

Osim ovoga navodi da je imao prikaz u rezoluciji 1080p što je prilično dobra rezolucija, iako nije idealna. I napomenuo je da mu se funkcija srušila nekoliko puta koristeći je na Lumia 830. Gustave je inače i razvijač Interop tools (alati za interop otključavanje WP uređaja) i on zna šta radi, mi ne savjetujemo i ako se sazna kako se izvodi ova metoda da korisnici diraju registry unose na svojim uređajima.

 

Ostaje još vidjeti koliko funkcija je moguće koristiti ove funkcije jer jedno je spojiti se na uređaj, a drugo izvoditi sve što može Continuum. Svakako da bi se svaki WP korisnik, a posebno ovi sa starijim uređajima obradovali podrškom Continuuma ali to povlači i dalje investicije i trošenje vremena koje je potrebno na drugoj strani da se uloži na sistem. Dopunit ćemo ovu vijest ako se pokaže da ovo nije laž.

 

izvor: twitter

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar