13.8.16

Skype aplikacija za WP8.1 će ipak ostati aktivna do naredne godine

skype-logo-open-graph169

Microsoft je ranije izjavio kako će starije aplikacije kao onu na WP8 (8.1) i Windows RR ugasiti uz starije Android aplikacije. Podrška oficijelno se zaustavlja u oktobru ove godine ali korisnici će i dalje moći koristiti Skype za pozive na tim uređajima. Kako danas saznajemo korisnici će i dalje moći koristiti aplikaciju nakon gašenja podrške.

 

MSPU blog prenosi da će početkom 2017. potpuno aplikacija prestati sa radom kada Microsoft namjerava i da prebaci na novi način (u oblak) cijelu Skype platformu. “Početkom 2017.” može značiti i april 2017. tako da korisnici imaju vremena ili da kupe noviji uređaj sa Android OSom većim od 4.0.3 ili Windows 10 Mobile. Ranije smo pisali da sam sistem WP8 ne podržava novi sistem na koji se Skype prebacuje i zbog toga Microsoft ostavlja te uređaje bez podrške. WP8 ne posjeduje određene API koje su potrebne za izradu nove aplikacije tako da staru ne mogu nadograditi da radi na novom sistemu.

 

Zbog toga je i Skype aplikacija cijele zadnje dvije godine ostajala bez novih dodataka i poboljšanja, dok Windows 10 Mobile verzija danas već ima grupne video pozive i ostale funkcije slično kao na Androidu ili iOSu.

 

izvor: MSPU

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar