22.8.16

WeChat i Amazon aplikacije dostupne za Windows 10

wechat

Popularna WeChat aplikacija od danas je dostupna u Windows 10 trgovini kao nova univerzalna aplikacija. Iako je za sada dostupna samo za PC vjerujemo da će uskoro biti dostupna i za Mobile. WeChat je aplikacija za dopisivanje kompanije Tencent za koju se ranije pričalo da ne žele napraviti Windows 10 aplikaciju. Na kraju su ipak napravili jer Windows ima blizu 400 miliona aktivnih korisnika i ne podržavati toliku masu može loše uticati na poslovanje svakako.

 

Sa aplikacijom možete se dopisivati, slati fotografije, podatke, reproducirati audio datoteke, slati animirane naljepnice i dijeliti vašu lokaciju sa prijateljima.

 

Preuzmite WeChat aplikaciju ovdje

 

izvor: MSPU

 

Amazon

 

amazon-app-win10pc

Internet bazirana trgovinska kuća Amazon je nedavno uklonila svoju WP8 aplikaciju pa su zatim izdali novu Windows 10 aplikaciju ali je nažalost onda veoma siromašna jer je web aplikacija unutar univerzalne aplikacije i nedostaje Windows 10 funkcija u istoj. Mada se preko sadašnje aplikacije može većina zadataka izvršiti i više čak nego u WP8 aplikaciji koja je ukinuta ipak se Amazon mogao (prema našem mišljenju) malo više potruditi sa aplikacijom.

 

Nadamo se da će u budućnosti ugrađivati Windows 10 funkcije koje imaju sada na raspolaganju kako su napravili univerzalnu aplikaciju

 

Preuzmite Amazon aplikaciju ovdje

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar