18.8.16

WhatsApp aplikacija ima nadogradnju sa izmjenama u korisničkom sučelju

whatsapp (2)

WhatsApp ekipa (Facebook) je izdala novu nadogradnju za svoju aplikaciju sa novim interfejsom koji je bio do sada dostupan samo za WhatsApp Beta testere. Novo sučelje donosi nekoliko dobrodošlih promjena u aplikaciju. Kao prvo će te sigurno primijetiti u chat razgovorima da se na dnu ne nalazi više aplikacijska traka sa kojom smo do sada slali poruke, selektirali poruke ili dolazili do informacija o drugom učesniku chata. Sada su te komande pomjerene na vrh pod “…” meni.

 

whatsapp 2.16.164

izvor: MSPU

 

Osim ovoga primijetit će te redizajnirano sučelje za kameru tokom pravljenja fotografija/video zapisa, kao i nove okrugle simbole za korisnike koji prate dizajn Windows 10 u kojem su korisnici i ljudi prikazani u krugovima umjesto u kvadratima. U zaslonu dijeljenja medijskih sadržaja prema WhatsApp aplikaciji i izboru korisnika kome ide određeni sadržaj također vidimo manje izmjene dizajna kao i na profilnoj stranici korisnika.

 

Sve u svemu dobrodošle promjene u dizajnu koje sve više liče na Windows 10 Mobile aplikaciju, a manje na WP8 aplikaciju.

 

Preuzmite WhatsApp aplikaciju ovdje.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar