2.8.16

Windows 10 Anniversary nadogradnja oficijelno dostupna

Screenshot (723)

Microsoft je upravo objavio dostupnost Windows 10 Anniversary nadogradnje koja predstavlja narednu veću nadogradnju sistema nakon novembarske nadogradnje. Anniversary nadogradnja donosi brojne novosti i poboljšanja koja su većinom rezultirala od samih Windows Insajdera kroz Insider Program i povratne informacije.

 

Nadogradnja je za sada dostupna za PC i pogledajmo ispod na jednom kratkom video zapisu šta donosi okvirno Anniversary nadogradnja. Naravno u videozapisu nisu sve novosti pokazane ali to ćemo mi uraditi u narednim člancima ovih dana.

 

 

Ako želite preuzeti nadogradnji na vaš PC mi smo napisali članak o tome kako se preuzimaju nadogradnje, pogledajte ga ovdje. Prije nadogradnje napravite sigurnosnu kopiju za svaki slučaj ako bi nešto krenulo po zlu mada Windows 10 ima mehanizam ako nešto krene po zlu tokom nadogradnje, zaustavit će nadogradnju i vratiti na početno stanje prije nadogradnje.

 

Bitno je napomenuti kako neće svi uređaji globalno dobiti nadogradnju odmah u ovom trenutku. Jednostavno ima previše korisnika i nadogradnja je masivna tako da će serveri biti zauzeti. Kako smo saznali danas oficijelno počinje nadogradnja za PC/tablete, Xbox i HoloLens. Za Lumije izgleda da će stići u narednom periodu, niko nije napisao kada tačno ali okvirno se to može uzeti kao narednih sedmica.

 

Anniversary nadogradnja?!

 

Anniversary nadogradnja je sve ono što smo mi opisivali u zadnjih nekoliko mjeseci kroz razne buildove za PC i Mobile koje su dobivali Windows Insajderi. Sva ta poboljšanja i novosti dolaze sada oficijelno svim Windows 10 korisnicima. Navodno Windows 10 broji sada preko 380 miliona aktivnih korisnika i ovaj poduhvat nadogradnje svih tih korisnika predstavlja jedan od većih u današnjici jer u svijetu imamo preko milion različitih konfiguracija PC/tablet uređaja i nekoliko različitih konfiguracija Mobile kao i razne klase uređaja kao HoloLens i Surface Hub koji svi dobivaju ovu nadogradnju.

 

Ova nadogradnja će vam sistem dovesti na verziju 1607 (14393.10) što predstavlja zadnju verziju koju su i Insajderi dobili nedavno.

 

izvor: Microsoft

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar