23.8.16

Windows 10 Mobile Anniversary dostupan za brendirane/zaključane uređaje

Windows 10 Mobile setup 2 blurred

Microsoft je tačno prije sedmicu objavio dostupnost Windows 10 Mobile Anniversary nadogradnje za sve uređaje koji su otključani i koji nisu brendirani od nekog od mobilnih operatera. Korisnici nam javljaju sa raznih mreža/mrežnih operatera da su dobili nadogradnju upravo sada.

 

Ako ste i vi bili jedna/jedan od onih koji nisu prošle sedmice dobili oficijelno nadogradnju sada je možete vjerovatno preuzeti. Microsoft jeste prošle godine ciljao na ovakav ishod, tj. da nadogradnje kao Anniversary puštaju oni direktno bez uplitanja mobilnih operatera. Mobilni operateri izgleda prema današnjim činjenicama imaju rok od sedam dana gdje mogu nešto proturječiti nadogradnji, to bi mogli uraditi iz razloga ako nadogradnja pokvari/ugrozi usluge koje pruža mobilni operater ali nemaju više mogućnost da odugovlače mjesecima nadogradnju za korisnike kao što je to bilo na WP8 slučaj.

 

Anniversary nadogradnja nosi verziju 14393.67, što je skoro pa posljednja verzija koju su i Insajderi testirali. Postoji i verzija 14393.82 koja radi još stabilnije nego .67 i vjerujemo da će nju Microsoft narednu pustiti oficijelno korisnicima nekada u narednom periodu.

 

Anniversary nadogradnju mogu preuzeti svi korisnici na Windows 10 Mobile koji su bez Windows Insidera dobili ili imali Windows 10 Mobile fabrički. Nadogradnju preuzimate u postavkama > ažuriranje i sigurnost > nadogradnja telefona > provjera da li postoji nadogradnja.

 

Upozorenje: Ako posjedujete jedan od model kao Lumia 635, 636, 638 ili Acer Liquid M330 (nije onaj Liquid Jade Primo), Blu win JR i slični modeli sa rezolucijom zaslona od 480x854 imaju problem sa skaliranjem i donji dio zaslona može biti čudno prikazan/odsječen. O ovom problemu ćemo zasebni članak objaviti.

 

Napomena

 

Nadogradnja je započela sada ali ne znači da će svi zaključani uređaji direktno u ovom trenutku dobiti nadogradnju, moguća su manja odstupanja u trajanju od par dana. U svakom slučaju danas imamo bolju situaciju oko nadogradnji nego na WP8 gdje su nadogradnje stizale i po 2 godine zakašnjeno kako je zadnji primjer pokazao iz Amerike gdje je na AT&T WP8 uređaj tek nedavno dobio nadogradnju koja je izašla prije dvije godine.

 

Hvala svima na javljanju i sretno preuzimanje

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar