6.8.16

Windows 10 Mobile Anniversary nadogradnja navodno kreće 09.08.

Windows 10 Mobile setup blurred manji

Windows 10 Anniversary nadogradnja je počela za PC, Xbox One i HoloLens 02.08.2016., a Windows 10 Mobile korisnici su ostavljeni da čekaju još i nadogradnja nije puštena iako smo svi očekivali u isto vrijeme kao i za PC. Jedan mogući razlog zašto nadogradnja nije puštena još za Mobile može biti greška koja je većeg karaktera i koja je se pojavila u buildu 14393.10 (oficijelnom Anniversary buildu). Na to ukazuje da u oficijelnom izvještaju za build 14393.10 postoji stavka “poboljšanja povećanog trošenja baterije na Windows 10 Mobile uređajima dok je uređaj u stanju mirovanja ili pri ugašenom zaslonu”, ali tu nadogradnju ni Inssajderi, koji prvi dobivaju nadogradnje, nisu dobili.

 

Microsoft u tim situacijama otkaže Insider Preview build do naredne sedmice. Tako je bilo i oficijelno, nadogradnja 14393.10 ja puštena za PC i Xbox One unutar Insider Preview prije zvanične nadogradnje ali ne i za Mobile.

 

Prema informacijama Windows Centrala nadogradnja će biti dostavljena 09.08.2016. za otključane uređaje i one koji nisu kupljeni preko mobilnih operatera, dok će Microsoft ostaviti roka mobilnim operaterima od sedmicu tj. 16.08.2016. da testiraju da li nadogradnja radi ok na njihovoj mreži.

 

Microsoft je pravljenjem Windowsa 10 napravio sistem gdje mobilni operateri ne mogu određivati puštanje pojedinih nadogradnji kao što smo vidjeli sa WP8.0 na 8.1 koju mobilni operateri u pojedinim regijama razvukli na nekoliko mjeseci. Sada važi pravilo da Microsoft može pokrenuti nadogradnju i za brendirane (od strane operatera) modele iako operater nije dao još saglasnost.

 

Iako ovu “vijest” prenose Windows Central i drugi portali, mi je smatramo glasinom i tek kada se oficijelno potvrdi bit će vijest za nas, do tada možemo pratiti sve i radovati se ako bude istina.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar