29.8.16

Windows Novosti univerzalna aplikacija ima nadogradnju

Desktop prikaz Mobile i PC verzija WN aplikacije

Danas puštamo novu nadogradnju za naše Windows Novosti univerzalne aplikacije na Windows 10 i Windows 10 Mobile. Nova verzija aplikacije je 4.0.93 i donosi nekoliko poboljšanja za vas. Ova verzija donosi naš prvi pokušaj smanjivanja internet potrošnje prilikom korištenja naše aplikacije i uvodimo danas po standardu da se fotografije članaka na spisku članaka ne preuzimaju svaki put kada se otvara aplikacija nego samo onda ako postoji nova fotografija.

 

Nova memorija fotografija će omogućiti da otvorite aplikaciju bez internet pristupa i vidite sve naslovne fotografije članaka na prvoj stranici aplikacije. Spremanje fotografija se vrši automatski nakon preuzimanja fotografija i važi i za stranice sa kategorijama. Članke možete naravno otvoriti i čitati bez interneta ali u njima nema fotografija, radimo još na potpunom načinu spremanja svih članaka u memoriju. Za sada su uglavnom sve fotografije glavnog spiska kojeg vidite nakon otvaranja aplikacije spremljene i uštedit će svakim novim otvaranjem aplikacije od nekoliko KB do nekoliko MB internet prometa. U postavkama aplikacije imate opciju/dugme da brišete fotografije koje nisu više na spisku ili jednostavno ostavite neka ih aplikacija briše jer “privremena memorija” je postavljena da briše fotografije nakon 24 sata ako se one više ne koriste.

 

Ova verzija aplikacije donosi i rating prozor tj. nakon 5 dana korištenja ili prvog otvaranja aplikacije i uz to ako ste koristili aktivno aplikaciju preko 60 minuta pojavit će vam se prozor koji će vas upitati da ocijenite aplikaciju. To je imala stara aplikacija, a nova tek sada dobila. Prozor se naravno može ugasiti bez da ocijenite aplikaciju jer nam je i to bolje nego da ostavite lošu ocjenu za aplikaciju u koju ulažemo mnogo truda. Osim ovih promjena nosi i nove animacije i efekte koje će te primijetiti na pretrazi i drugim elementima u aplikaciji kao i dodatne ispravke grešaka koje smo uvidjeli.

 

Novi dizajn  rating prozora 01 Mobile

Rejting prozor koji ljubazno pita za ocjenu koja vas košta nekoliko sekundi, a nama pomaže da dovedemo aplikaciju na bolju poziciju u trgovini.

 

Blur na pretrazi za Anniversary korisnike

Pretraga za Anniversary korisnike ima sada Blur efekt koji radi na isti princip kao i Start/Action Center na PCu

 

Ako imate bilo kakve greške sa ovom verzijom naše aplikacije, javite nam se ili ovdje u komentarima ili na email wpnovosti@outlook.com.

 

Preuzmite Windows Novosti besplatnu ovdje

 

Preuzmite Windows Novosti plaćenu aplikaciju ovdje

 

Razlika između plaćene i besplatne verzije jesu reklame u aplikaciji i povremeno da plaćeni korisnici dobivaju određene funkcije ranije nego korisnici besplatne aplikacije. Plaćanjem aplikacije na bilo kojem Windows 10 uređaju imate pravo da je instalirate besplatno na bilo drugi Windows 10 uređaj ako je povezan sa vašim Microsoft nalogom jer se licenca prenosi. Uz to podržavate naš rad oko stranice.

 

 

Dodatak

 

Izgleda da Dev Center otežava prolazak Windows Novosti besplatnoj aplikaciji prolazak pa će korisnici te verzije morati sačekati malo novu nadogradnju. U isto vrijeme smo poslali ovu verziju aplikacije za plaćenu i besplatnu aplikaciju.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar