15.9.16

Dostupna kumulativna nadogradnja za Windows 10 14393.187 za PC (Dodatak i za Mobile)

Windows 10 setup novi 4

Microsoft je danas pustio novu kumulativnu nadogradnju za Windows 10, trenutno samo za PC iako se i Mobile spominje u promjenama koje donosi ova nadogradnja. Kumulativne nadogradnje donose sve što je Microsoft od zadnje nadogradnje do ove mogao ispraviti i provjeriti da je dovoljno dobro i kvalitetno, prije svega pouzdano da ne pokvari nešto korisnicima na njihovim uređajima.

 

Šta donosi ova nadogradnja KB3189866?!

 

  • Poboljšana pouzdanost Windows Shella, Windows karti, Internet Explorera 11 i Microsoft Edgea.
  • Ispravljena greška koja je prouzrokovala da pritisak na dugme za reset nije radilo kako treba i postavljalo jezik uređaja na bilo koji Unicode jezik.
  • Ispravljena greška koja je rušila uređaj kada se priključi e-čitač.
  • Ispravljena greška gdje uređaj nije prepoznavao SD karticu ako je ubačena ili izvađena više puta uzastopno.
  • Ispravljena greška koja je prouzrokovala da određene aplikacije ne reagiraju na dodir na dugmadi u aplikacijskim trakama (za Windows 10 Mobile – tablete i telefone).
  • Ispravljena greška koja je ponekada blokirala zvukove alarma u Windows 10 Mobile.
  • Poboljšana podrška za kameru u Windows 10 Mobile Enterprise.
  • Ispravljene druge greške vezane za render na monitorima sa 4K rezolucijama, nedostajućim pločicama na Start zaslonu ako je uređaj korišten na bateriji, ispravke Internet Explorera, Microsoft Egdea, poboljšana kompatibilnost Bluetootha, ispravke grafike, rotacije zaslona, kompatibilnošću aplikacija, Wifi, Povratnim informacijama, Miracast, Windows Shell, poboljšanja u ljetnom računanju vremena i USB.

 

Ova nadogradnja je dostupna za sve PC uređaje i izvan Insajder programa. Korisnici koji nisu još primili Anniversary nadogradnju također su dobili nadogradnju na 10586.589 koja donosi također ispravke i poboljšanja koja će poboljšati korisničko iskustvo sa sistemom.

 

Insider Preview

 

Dona Sarkar, voditeljica Insider Preview programa se također se obratila Insajderima na Twitteru da objasni da neće puštati novi build danas jer žele implementirati bolji način praćenja nadogradnji tj. kako nadogradnje dolaze do korisnika.

 

izvor: Microsoft

 

Dodatak 15.09.2016.

 

Insider Preview korisnici na Release Preview načinu primanja nadogradnji od sada mogu preuzeti ovu nadogradnju i na svoje Windows 10 Mobile uređaje. Kada će biti oficijelno puštena ova nadogradnja za sve Windows 10 Mobile korisnike nije još sigurno, ali neće potrajati dugo jer znamo da se nadogradnje ne provjeravaju dugo u Release Preview kanalu. Izvještaj o promjenama koji je iznad napisan važi i za Mobile istovremeno.

 

izvor: MSPU

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar