15.9.16

Dostupna prva nadogradnja za Windows 10 Mobile nakon Anniversary nadogradnje (14393.189)

Windows 10 Mobile setup 2 blurred

Microsoft je upravo pustio prvu zvaničnu nadogradnju za Windows 10 Mobile nakon Anniversary nadogradnje koja treba donijeti ispravke i poboljšanja koja su propuštena od Insider korisnika tokom faze testiranja. Ova nadogradnja je dostupna za otključane uređaje globalno i za sve korisnike koji su već na verziji 10.0.14393.*. Ako se u Insider programu i preuzeli se nedavnu nadogradnju 14393.187 onda za vas nema nadogradnje jer je vjerovatno jedna te ista verzija sa manjim ispravkama za oficijelnu verziju.

 

Verzija 14393.187 koja je puštena tek jučer ima slijedeći izvještaj:

  • Poboljšana pouzdanost Windows Shella, Windows karti, Internet Explorera 11 i Microsoft Edgea.

  • Ispravljena greška koja je prouzrokovala da pritisak na dugme za reset nije radilo kako treba i postavljalo jezik uređaja na bilo koji Unicode jezik.

  • Ispravljena greška koja je rušila uređaj kada se priključi e-čitač.

  • Ispravljena greška gdje uređaj nije prepoznavao SD karticu ako je ubačena ili izvađena više puta uzastopno.

  • Ispravljena greška koja je prouzrokovala da određene aplikacije ne reagiraju na dodir na dugmadi u aplikacijskim trakama (za Windows 10 Mobile – tablete i telefone).

  • Ispravljena greška koja je ponekada blokirala zvukove alarma u Windows 10 Mobile.

  • Poboljšana podrška za kameru u Windows 10 Mobile Enterprise.

  • Ispravljene druge greške vezane za render na monitorima sa 4K rezolucijama, nedostajućim pločicama na Start zaslonu ako je uređaj korišten na bateriji, ispravke Internet Explorera, Microsoft Egdea, poboljšana kompatibilnost Bluetootha, ispravke grafike, rotacije zaslona, kompatibilnošću aplikacija, Wifi, Povratnim informacijama, Miracast, Windows Shell, poboljšanja u ljetnom računanju vremena i USB.

 

Međutim važno je napomenuti da postoje i druge ispravke koje Microsoft nije naveo ovdje, kada saznamo tačan izvještaj dodat ćemo svakako u članak za vas. Ako ste ranije imali problema sa Anniversary nadogradnjom na vašem uređaju mi preporučujemo preuzimanje ove nadogradnje koja će se svakako sama instalirati nakon određenog vremena jer donosi ispravke za sistem koje su veoma važne.

 

izvor: Neowin

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar