2.9.16

HP Elite x3 odveo funkciju duplog pritiska za otključavanje korak dalje

HP elite-x3

Nokia je uvela u WP dupli pritisak za otključavanje uređaja, nakon prodaje odjela ta funkcija je pripala Microsoftu i oni su je dalje ugradili u Windows 10 (Mobile), otključali korištenje za druge proizvođače kako ne bi limitirali iskustvo za korisnike koji koriste nešto drugo osim Lumia proizvoda, a sada imamo HP Elite x3 gdje je kompanija HP odvela funkciju duplog pritiska za otključavanje još jedan korak dalje u pravom pravcu.

 

Dupli pritisak za otključavanje je funkcija s kojom pritisnete dvostruko na zaslon kako bi upalili zaslon za korištenje umjesto da koristite dugme sa strane. Zasloni su morali ispunjavati određene preduvjete kako bi uređaj mogao imati ovu funkciju, u tom režimu zaslon ostaje 24/7 aktivan i troši, iako minimalno, bateriju korisniku. HP Elite X3 je promijenio logiku iza duplog pritiska i umjesto da koriste zaslon oni izgleda koriste senzor za pokrete koji je veoma precizan i kroz algoritme su odredili kako se ponaša dupli pritisak na uređaju, ne na zaslonu nego na kućištu uređaja.

 

Tako je MSPU portal otkrio da duplim pritiskom bilo gdje na uređaj, najbolje radi na pozadini ispod čitača otiska prsta koji također služi za otključavanje ali i ako je uređaj na tvrdoj podlozi i kroz vibracije podloge tj. duplim udarcem pored se uređaj otključa. U džepu je zadužen i dalje senzor blizine koji zna da ne treba otključavati uređaj ali ako on nije prekriven uređaj će se ponašati po nama za klasu bolje nego dosadašnja implementacija duplog pritiska na Lumia uređajima.

 

 

Funkcija radi i u obrnutom smjeru i dupli pritisak ili udarac negdje pored zaključava uređaj. HP je ugradio u postavkama zasebne funkcije za granulaciju ove kontrole tako da korisnik određuje koliko vremena mora ili može proći između dva pritiska/udarca kao i druge postavke. Uskoro će HP Elite biti isporučen, a prema dosadašnjim najavama od 13.09. korisnici ovog modela mogu preuzeti Anniversary nadogradnju koja će im omogućiti pored boljeg kvaliteta fotografija i mogućnost da koriste skener otiska prsta koji je tek sa Anniversary nadogradnjom postao oficijelno podržan i implementiran u sistemu.

 

Šta vi mislite o ovakvom načinu otključavanja/zaključavanja kako je to HP riješio?!

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar