28.9.16

[Insider] Dostupan Insider Preview build 14393.221 i 14393.222

Windows 10 Mobile build 14393-189 naslovna

Microsoft je pustio novi Insider Preview build za Windows 10 Mobile za korisnike na Release Preview kanalu primanja nadogradnji Insider Preview programa. Kao i do sada sve nadogradnje za verziju 14393 donose samo ispravke i poboljšanja. Microsoft još nije objavio izvještaj o promjenama ali čim to urade mi ćemo dopuniti ovaj članak sa svim informacijama koje donosi ova nadogradnja.

 

Nadogradnje u Release Preview kanalu su inače dovoljno provjerene da bi se mogle koristiti svakodnevno. Preuzmite nadogradnju ako ste dio Insider Preview programa u postavkama na uobičajenom mjestu > ažuriranje i sigurnost > ažuriranje telefona > provjeri da li postoje ažuriranja.

 

Dodatak 28.09.2016.

 

Windows 10 Anniversary setup novi

Windows Insider korisnici koji se nalaze na Slow i Release Preview kanalima su za Mobile uređaje dobili build 14393.211 o kojem prethodno nismo imali izvještaj šta donosi novo. Danas je Microsoft pustio istu nadogradnju i za PC pod verzijom 14393.222. Uz nadogradnju su izdali i izvještaj o promjenama gdje vidimo da su Mobile i PC izvještaji spojeni u jedan.

 

Promjene koje donose ove dvije nadogradnje:

  • Poboljšanja u pouzdanosti Windows ažuriranja, podijeljenih diskova, VPNa, HTTP preuzimanja, Internet Explorera 11, Hyper-V platforme, reprodukcije multimedijalnog sadržaja i Microsoft Edge-a.
  • Poboljšanja performansu push obavijesti, Hyper-v platforme kao i određena poboljšanja web stranica društvenih mreža na Microsoft Edge.
  • Ispravljena greška gdje command prompt mapiranje diska sa ovlaštenjima administratora nije radilo.
  • Ispravljena greška gdje su videozapisi bili “pocijepani” ako koriste .ts format za reprodukciju.
  • Ispravljena greška nemogućnosti reprodukcije sadržaja, u aplikacijama kao Filmovi i TV, koji je tek kupljen u Windows trgovini.
  • Poboljšana podrška za mreže sa novim unosima u APN bazu podataka.
  • Ispravljena greška gdje komanda “ispis svih povezanih dokumenata” nije radio u IE11.
  • Ispravljena greška koja je onemogućila postavljanje standardne lokacije za preuzimanja na Windows 10 Mobile.
  • Ispravljene dodatne greške sa multimedijalnim sadržajima, Windows kernelom, Windows shell, enterprise sigurnosti, Windows ažuriranja, sistem spremišta podataka, Daljinsko upravljanje, core platforme, Hyper-V platforme, Windows ažuriranje za biznis, display kernela, NFCa, input and composition, Bluetooth, Microsoft Lync 2010  kompatibilnosti, Windows “spremište” API, integracije aplikacija, Trusted Platform Module, Group Policy, Internet Explorer 11, VPN, BitLocker, bežičnog povezivanja, datacentar  povezivanja, Cortanom, PowerShellom, Active Directory, menedžmentom interneta kao i potrošnje istog, Microsoft Edge, Windows Recovery Environment, Universal Windows Platform (UWP) aplikacija, postavki za audio reprodukciju, DShow Bridge, kompatibilnošću aplikacija, licenciranjem, infrastrukturom u oblaku, domain name system (DNS) serverom, mrežnim kontrolerom, USB barcode čitačem i Adobe Flash Playerom.

 

Greške koje su samo za Windows 10 Mobile ispravljene su naznačene, tamo gdje nije ništa naznačeno odnosi se na sve Windows 10 uređaje (i Mobile ako postoji ta funkcija/postavka).

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar