5.10.16

[Insider] Dostupan Windows Insider build 14931 za PC (dodatak)

Windows 10 Anniversary setup novi

Microsoft je upravo pustio novi Redstone 2 build za Windows Insider korisnike na bržem načinu primanja nadogradnji. Novi build je pušten samo za PC uslijed grešaka koje se se pojavile ažuriranjem na prethodni Mobile build gdje korisnici nisu mogli unijeti PIN nakon instalacije novog builda te nisu mogli koristiti SIM kartice u pametnim telefonima. Iako  hard reset ispravlja te dvije veće greške na buildu 14926 za Mobile korisnike Microsoft je preskočio puštanje novog builda ove sedmice za Mobile korisnike.

 

Dodatak – pročitajte novi dio članka na dnu.

 

-Stari dio članka-

Iako znamo da se radi u beta verziji tj. Windows Insider, posebno brži način koji je bagovit do mjesec ili dva pred oficijelno putanje, ipak Microsoft je se odlučio protiv puštanja jer često korisnici misle da se ovdje radi o oficijelnim nadogradnjama za sistem. Mi još jednom upozoravamo da je Windows Insider program beta testiranje još nedovršenog softvera koji nije namijenjen da radi na vašem uređaju u ovom trenutku. Radi se o novoj grani (Redstone 2) razvijanja koja će tek oficijelno biti dostupna oko aprila naredne godine i do tada će Microsoft dodavati nove, pa i bagovite funkcije, i tek krajem razvojne faze će početi ispravljati greške. To vi kao Insider korisnik do sada biste trebali znati ali opomena ipak onima koji se tek pridružuju Insider programu.

 

Novi build ne donosi trenutno nikakve značajne novosti, osim podrške za USB Audio 2.0.

 

Druga poboljšanja i ispravke za PC:

  • Ispravljena greška koja je prouzrokovala crni zaslon tokom mijenjanja računa na vašem PC-u.
  • Ispravljena greška rušenja Kalkulator, Alarm i Sat, Snimača glasa i drugih aplikacija koje nisu radile na prethodnom buildu.

 

Poznate greške za PC:

  • Tokom korištenja Narrator funkcije u Groove Music muzika koju slušate u Narrator će biti u sukobu te neće raditi kako treba.
  • Oracle VM Virtualbox će se rušiti prilikom pokretanja na ovom buildu.
  • Dodatne funkcije koje ste dodali “Turn Windows features on or off” na Windows možda neće raditi, kako bi proradile opet morate otvoriti spomenutu funkciju te ih ponovno dodati.
  • Za korisnike koji prečicama na tastaturi upravljaju do postavki neće to moći raditi na ovom buildu.
  • Tencent aplikacije i igre će prouzrokovati BSOD na ovom buildu.

 

Dodatak 05.10.2016

 

Iznad vidimo članak od 22.09.2016 gdje Microsoft pustio Insider Preview nadogradnju 14931 za korisnike na bržem načinu primanja nadogradnji, sada je ista nadogradnja puštena i za korisnike na sporijem načinu primanja nadogradnji ali uz dvije male ispravke:

 

  • Ispravljena je greška naratora u Groove Music koji je čitao na glas naziv pjesama uzastopno i neprekidno.
  • Ispravljena greška upravljanja tastaturom do postavki uređaja.

 

Ostale greške koje vidite iznad još su prisutne. S ovom nadogradnjom dostupnom na sporijem kanalu primanja nadogradnji Microsoft je uveo Redstone 2 granu razvijanja u niži kanal koji je tu za korisnike koji žele donekle provjerene nadogradnje. Jedini stabilniji kanal Insider Preview programa je Release Preview i u njemu ne očekujemo Redstone 2 buildove još neko vrijeme.

 

izvor: Windows Blog

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar