24.9.16

(Insider) Windows Karte i Skype pregledna verzija imaju nadogradnju

maps-dark-pc

Prošle sedmice smo pisali o tome kako je Windows Karte aplikacija dobila crnu temu za mape i postavke unutar aplikacije za Insider korisnike na bržem načinu primanja nadogradnji. Danas je ista ta verzija aplikacije prošla do Release Preview korisnika. Što znači da je pred samim puštanjem oficijelno svim ostalim korisnicima izvan Insider programa.

 

maps-dark-mobile

 

Pored nove teme koju korisnici mogu birati ili ostaviti da sistem odlučuje o istoj Windows Karte su dobile “saobraćajni hub” koji će vama pokazivati put od posla kući i obrnuto. Ako postoje saobraćajne nesreće, zastoji, zaobilaznice ovaj saobraćajni hub će vas upozoriti o tome, ako koristite naravno Windows Karte.

 

Preuzmite Windows Karte aplikaciju ovdje

 

Skype pregledna verzija

 

Skype uwp sa SMS porukama

 

Nova Skype univerzalna aplikacija također i nova verzija koju su do sada testirali Insider Preview korisnici na bržem načinu primanja nadogradnji sada je stigla i za Release Preview korisnike. Jedina novost koju smo zabilježili jeste da se mogu primati i slati SMS poruke sada iz Skype aplikacije. Također se može postaviti Skype aplikacija da bude standardna za vaše SMS poruke.

 

Naravno korisnik ima kontrolu nad tim da odluči koju će aplikaciju koristiti za SMS poruke. Ako želite aktivirati Skype za SMS poruke morte otvoriti postavke aplikacije > SMS > pritisnite na link da se Skype aplikacija koristi kao standardna za SMS poruke. Ispod toga imate i period za koji će preuzeti aplikacija poruke koje su prethodno spremljene u oblak sigurnosnom kopijom kroz Poruke aplikaciju.

 

Preuzmite Skype aplikaciju ovdje

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar