1.9.16

LG frižider sa Windows 10

1472760556_lg-windows-10-fridge-01

Windows 10 polako ali sigurno postaje taj sistem koji pokriva sve više uređaja bilo to PC, tableti, holografske naočale kao HoloLens, VR uređaji, IoT uređaji kao bankomati ili u ovom slučaju frižider. LG je prezentirao novu seriju frižidera sa Windows 10 (Mobile) kako se vidi na slici koji radi na dodir. Za razliku od Samsunga koji postavlja android u svoje frižidere LG izgleda da vjeruje u Windows.

 

 

Ovaj model posjeduje 21.5” zaslon koji je osjetljiv na dodir i ima napredniji zaslon nego što izgleda na prvi pogled, naime ovaj frižider može na kratko kucanje vam dati pogled unutar bez da otvarate vrata i ono što je najbolje može koristiti univerzalne aplikacije iz Windows trgovine. Tako možete porodici ostaviti poruku ili napomenu šta da se kupi u narednoj posjeti super marketu jer najbolja stvar univerzalnih aplikacija jeste da većina njih ima sinkronizaciju između uređaja tako da jednom napišete spisak a na drugom uređaju uvijek ga imate spremno. Tako da razvijači, nemojte se čuditi u statistikama da vidite uskoro IoT uređaje i LG ili druge frižidere.

 

snip_20160901232930

 

Ono što se korisnici sada pitaju je “zašto?” ali odgovor je jednostavan, zato jer tehnologija može olakšati mnogo život, prema izvornom članku LG je napravio aplikacije koje mogu markirati robu u frižideru po datumu roka valjanosti tako da korisnik na jedan pogled može pogledati te informacije ili dodavati nove. Osim toga lakše se pravi spisak govorom kada direktno gledamo na stanje u frižideru nego na papiru i zatvorenom frižideru.

 

Drugi primjer bi bio da imate aplikaciju ili Edge otvoren sa nekim receptom koji spremate trenutno i uvijek imate slobodan pogled na frižider dok radite nešto i pripremate to jelo.

 

LG napominje da ovaj frižider ima i podršku za Cortanu što ga čini baš korisnim za bilješke kao i ostale značajke Windows 10 operativnog sistema kao Edge, Groove za muziku i sve ostalo što poznajemo od Windows 10 Mobile. Informacije o cijeni još nisu poznate, jedino je poznato da će izaći u Americi krajem ove godine ili početkom naredne. Šta vi mislite je li Windows 10 postaje novi Android koji radi jednostavno na svakom uređaju bez obzira na dimenzije ili prvobitnu namjenu.

 

izvor: Neowin

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar