6.9.16

Microsoft aktivno radi na konkurentu za Slack koji će se zvati Skype Teams

skype-teams

Slack je alat za koordinaciju radnika i posjeduje veliki broj korisnika koji se procjenjuje na preko 2 miliona aktivnih korisnika i 600.000 korisnika koji plaćaju u servisu dodatne mogućnosti/servise koje posjeduje. Microsoft je ponudio Slack kompaniji 8 milijardi $ (USD) i kako vidimo nisu došli do zajedničke oko preuzimanja. Nakon toga je vjerovatno Microsoft direktno započeo raditi na direktnom konkurentu Slack-u koji će, kako sada saznajemo od MSPU, se zvati Skype Teams.

 

skype-teams-hero

 

Skype Teams slično/isto kao i Slack će služiti za kolaboraciju radnika širom svijeta i omogućiti jednostavniji kontakt. Isto kao i Slack Skype Teams će posjedovati “kanale”, pored toga imat će kalendar, mjesto za podijeljene podatke, bilješke, tablu za nacrte ili bilješke, pozive, video pozive i sve drugo što se očekuje od alata koji treba da pomogne u saradnji. Kao što se može očekivati ovaj alat će biti integriran u druge servise te će drugi servisi kao OneDrive, Office365, Skype za biznis i slični Microsoftovi servisi biti također ugrađeni u Skype Teams.

 

skype-teams-2

Prema MSPU portalu ova aplikacija je već spremna i funkcionalna, ne radi se samo o prikazu ideje nego o pravoj aplikaciji, ali koja još uvijek ima dosta grešaka i nije spremna za javnost. Microsoft kako se navodi želi izdati ovu aplikaciju za većinu korisnika, to znači za Android, iOS, Windows i Windows Phone, kao i na Webu.

 

Kada će alat biti pušten i oficijelno prezentiran još ne znamo. Kada saznamo više detalja o istom naravno da ćemo ih objaviti na vrijeme. Koristite li Slack ili lsičan servis za kolaboraciju? Da li bi bili spremni zamijeniti ga Microsoftovim rješenjem ili barem probrati Skype Teams?

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar