14.9.16

Microsoft Band također pred neizvjesnom budućnosti

Microsoft-Band-2

Microsoft Band je proizvod koji je došao do svoje druge generacije sa Microsoft Band 2 i koji je prema glasinama trebao dobiti nasljednika sa Windows 10 IoT verzijom. Prema glasinama do kojih je ZDNet iz “pouzdanih izvora” Microsoft je ukinuo dalji razvoj sistema Windows 10 za Microsoft Band 3 i tako neće ni predstaviti novi Band ove godine.

 

microsoft-band-2-music

 

Ekipa koja je radila na implementaciji novog sistema na Band je navodno rasformirana prije nekoliko sedmica ali još nije sigurno da li će Microsoft izdati novu generaciju Banda sa istim softverom kao prethodnik ili uopšte neće izdati novi Band ove godine. Microsoft Band 2 se prodavao vjerovatno veoma loše u zadnjem kvartalu i zbog toga je moguće da će biti ukinut u drugoj generaciji postojanja.

 

Po nama je Microsoft Band je pogrešno plasiran, nije ni fitnes pratilac, niti je pametni sat. To stanje između dvije kategorije dovodi korisnike do razmišljanja treba li njima uopšte Microsoft Band koji ima i praćenje fitnesa sa veoma dobrom baterijom, ali i uz to se ponaša kao pametni sat sa obavijestima, email i SMS podrškom te muzičkim kontrolama i drugim funkcijama. Cijena naravno igra također veliku ulogu i dok je Band 2 koštao preko 250€ FitBit je izdao svoje narukvice po povoljnijoj cijeni i oni koji su tražili samo fitnes narukvicu dobili su to od FitBit za manje novca.

 

Kako čujemo i od FitBit korisnika koji su probali i Microsoft Band 2, uređaj je veoma dobar ali podatke koje su već godinama spremali na FitBit servere nisu jednostavno vrijedni da se napuste za novi uređaj. Microsoft sa Band i Band 2 ima vlastiti servis zvani Microsoft HealthVault koji nudi i drugim proizvođačima na korištenje kako bi stvorili fitnes narukvice ali FitBit kao jedan od glavnih proizvođača ovakvih narukvica ima vlastiti sistem na koji se korisnici već duboko oslanjaju.

 

izvor: Windows Central

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar