11.9.16

Naredni Insider Preview build za Windows 10 Mobile donosi novu stranicu Wifi postavki

Nove wifi postavke Redstone 2

Insider Preview za Windows 10 Mobile se nastavlja naredne sedmice punim kapacitetom nakon što je izostao novi build prošle sedmice za Insider korisnike na bržem načinu primanja nadogradnji uslijed promjena na serverima Microsofta. Trenutno su Windows 10 Insideri bržeg načina primanja nadogradnji na buildu 14915 koji nije još ništa novoga pokazao u vizualnom smislu iako je rađeno na njemu “ispod haube” na daljem spajanju i unapređenju Windowsa 10 kao i Windows 10 Mobile.

 

Wifi postavke

 

Novi build koji dolazi vjerovatno ove sedmice još donosi Wifi postavke kao na PCu sa novom funkcijom “metered connection” koja služi za slučaj ako korisnik koristi Wifi koji plaća po potrošnji MB i koji može postaviti slično kao mobilne podatke da ne troši internet za preuzimanje nadogradnji sistema i slično. Nove detalje koje smo dobili danas objavio je Core (@tfwboredom) na twitteru jer koristi noviji build metodom kao što smo i mi dolazili do buildova koji još nisu zvanično dostupni Insider korisnicima.

 

Ovaj detalj, da se Windows 10 Mobile i dalje razvija kao i nove nadogradnje na 14393 koja je zvanična nadogradnja pokazuju da negativne vijesti zadnjih dana povezane oko Lumia proizvoda ne utiču direktno (i trenutno) na razvijanje i dalju podršku Windows 10 Mobile operativnog sistema.

 

izvor: wparea.de

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar