14.9.16

Proshot aplikacija za Windows 10 ima nadogradnju

Proshot 02

Proshot aplikacija o kojoj smo nedavno pisali da je stigla kao univerzalna aplikacija na Windows 10, nakon skoro godinu dana rada na istoj, danas ima nadogradnju na verziju 1.1.0.0 koja donosi par novih stvar i ispravki. Pogledajmo ispod šta je novo.

 

  • Dodana funkcija “Light Painting” (beta) i potrebna je verzija sistema 14393.103 kako bi funkcija radila, za one koji ne znaju šta funkcija radi, ona ostavlja otvarač kamere duže otvoren kako bi snimila tragove svijetla npr. od vozila i slično za efekat koji se zove Light Painting.
  • Dodana lampica za auto fokusiranje u meniju za bljeskalicu.
  • Ispravljena greška gdje ISO 100 postavke se nisu pokazivale.
  • Ispravljena greška gdje su postavke oštrine bile ignorirane.
  • Ispravljena greška sa fotografijama u 1:1 formatu.
  • Manje UI i UX ispravke kako bi aplikacija bila lakše za koristiti.

 

Aplikacija posjeduje određene poznate greške koje je uvidio razvijač i koje možemo pročitati ispod:

  • Kontrolni panel za fotografije i umanjivanje šuma na fotografijama može neće raditi na određenim uređajima kako treba. To je radi ograničenja u Lumia Imaging SDK.
  • Ponekada Fotografije ne prikazuju zadnje napravljene fotografije, potrebno je da ugasite fotografije i ponovno otvorite kako bi se osvježila aplikacija.
  • Nema podrške za 4K video na uređajima kao Lumia 930 i 1520. Razvijač trenutno gleda kako će to ispraviti.
  • Ako imate instaliranu novu verziju aplikacije na uređajima koji nisu podržani Proshot možda neće raditi kako treba.

Pored ovih grešaka mi smo primijetili čudne linije preko cijele fotografije sa Lumia 1520 kada se koristi HDR način pravljenja fotografija. Razvijač se nije oglasio povodom ove greške koja je također bila prisutna na Windows Kameri prije nekoliko mjeseci ali je sada ispravljena i radi kako treba.

 

Proshot 01

 

Proshot aplikacija je plaćena aplikacija i košta trenutno 3.99$, razvijač ove aplikacije ponekada je postavi na sniženje pa se može kupiti kao nedavno za 1.99$ (3.50KM). Osim plaćanja same aplikacije HDR modus se dodatno naplaćuje. Aplikacija je dostupna i za WP8.1 gdje dobila naziv Proshot Classic i koja neće imati više nadogradnji sa novim funkcijama jer se razvijač fokusirao potpuno na univerzalnu aplikaciju.

 

Preuzmite Proshot aplikaciju ovdje

 

Mi savjetujemo i Windows Kamera aplikaciju koja je besplatna i koja nudi također veoma dobre funkcije kao panoramu, slow motion snimanje za određene Lumia uređaje kao i napredne manualne postavke.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar