16.9.16

Skype detaljira novosti oko aplikacije kao i naredne funkcije koje žele ugraditi

Skype uwp

Skype univerzalna aplikacija dostupna je od Anniversary nadogradnje kao pregledna verzija za korisnike na računarima, telefonima kao i HoloLensu. Danas je Skype ekipa koja radi na novoj aplikaciji objavila više informacija o novim funkcijama koje žele ugraditi u narednom periodu. U Insider Preview programu smo bili svjedoci zadnjih mjeseci kako je Microsoft u poruke direktno ugradio Skype funkcije kao poruke, VOIP pozive i video pozive ali su korisnici reagirali na to negodovanjem. Ubrzo nakon implementacije koja nije bila savršena Microsoft je uklonio tu integraciju i izjavio da nije spremna još za Anniversary nadogradnju jer zaista nije radila dobro i imala je dosta prepreka u korištenju.

 

Tada su obećali drugačiji pristup, a to je da će u novu Skype aplikaciju ugraditi SMS poruke umjesto obrnuto. Danas su najavili da će u narednom periodu raditi na tome, a insajderi na bržem načinu primanja nadogradnji koji imaju već zadnji build 14926 mogu preuzeti nadogradnju Skype univerzalne aplikacije koja ima integrirane SMS poruke unutar aplikacije. Tako će korisnici moći potpuno zamijeniti SMS poruke sa ovom aplikacijom ako to žele. Ne kao prošli put gdje su bili primorani koristiti Skype integraciju u porukama sada mogu odlučiti o tome da li da primaju SMS poruke unutar Skype aplikacije.

 

Windows 10 će u postavkama za poruke promijeniti sa standardne “poruke” aplikacije na Skype preglednu verziju. Da biste isprobali novu integraciju otvorite novu verziju Skype aplikacije i u postavkama odaberite da bude ona standardna za aplikacija za poruke. Tokom narednih mjeseci će ekipa završiti ovu funkciju i ona će stići i ostalim korisnicima izvan Insider programa.

 

Dalje su izjavili da žele poboljšati aplikaciju sa novim funkcijama i poboljšanjima koje možemo vidjeti ispod:

  • Poboljšanja u porukama – status slanja poruke, kopiranje i umetanje citiranih poruka, indikator za pročitane/nepročitane poruke, pregled umetnutih URL-a u razgovorima, prečice za tastature, drag and drop funkcija za slanje podataka ili fotografija, drag and drop URL-a sa web preglednika direktno u chat te video poruke.
  • Lakše pozivanje – započinjanje razgovora ili konverzacije direktno sa profilne stranice korisnika, grupni pozivi da se nastavljaju iako je inicijator napustio grupu, audio/video postavke za dati uređaj, poboljšanja reprodukcije zvuka na spoljni zvučnik.
  • Dodatna poboljšanja za Mobile osim iznad spomenutih – prozirna pločica aplikacije, video pozivi da se standardno čuju preko spoljneg zvučnika kao i poboljšanja sa back tipkom/navigacijom unutar aplikacije.

 

Kao i uvijek Skype ekipa pita ako imate nekakve ideje ili želje da ih ostavite u povratnim informacijama u sekciji za Skype preglednu verziju aplikacije kao i da glasate za prijedloge koje su vama važni i smatrate da bi ekipa trebala baš njih ugraditi.

 

izvor: Skype Blog

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar