30.9.16

Surface Book osvojio nagradu za najbolji laptop u 2016. godini

Surface-Book-23Microsoftov prvi laptop Surface Book je predstavljen iznenada prošle godine osvojio je sada ocjenu kao “najbolji laptop godine” u Londonu od T3 medijske grupacije čije se mišljenje veoma cijeni u tehnološkom svijetu. U skoro svakoj kategoriji uređaja su dodijelili najbolji “uređaj” godine, bilo to fotoaparati, laptopi ili automobili. Surface Book je Microsoftov prvi laptop koji je predstavljen iznenada jer se nije znalo ništa za isti prije zvaničnog predstavljanja na samom kraju prezentacije gdje su predstavljeni i Lumia 950/950XL i 550, Surface Pro 4 i Microsoft Band 2.

 

Surface-Book-2

Microsoft je iznenadio svijet tehnologije sa prezentacijom prvog vlastitog laptopa i danas se vidi da su i uspjeli dobiti prvu nagradu za najbolji laptop godine. Nominirani za najbolji laptop godine su također bili Dell XPS 12, Lenovo Yoga 900S, HP Sepctre x360, Acer Aspire Switch 12 S i Apple MacBook. T3 nagrade se smatraju  “oskarima” tehnološkog svijeta i sigurno će doprinijeti boljem ugledu Surface brenda.

 

Microsoft-Surface-Book-lifestyle

 

Izjava T3 povodom najboljeg laptopa godine glasi:

 

Mnogo obrva se podiglo i mnogo vilica je palo na pod kada je Microsoft prezentirao svoj prvi laptop i Surface Book je impresionirao nas od tada do danas da zaslužuje nagradu laptop godine. Možete reći da je to Microsoftov pristup hardverskim proizvođačima kako da se napravi uređaj u Windows 10 eri, taj pametni sistem pretvaranja iz laptopa u tablet, moć i portabilnost u jednom kompletnom računaru. Da, bile su greške sa istim, ali je bio hrabri korak naprijed za kompaniju iz Redmonda i mi smo uzbuđeni već da vidimo Surface Book 2.

 

Sa ovakvom izjavom je T3 ostavio ogroman teret na Microsoftu i Surface Book 2 kojeg prema određenim glasinama možda ugledamo i do kraja ove godine. Surface Book je i po specifikacijama pokazao šta se može učiniti u ovom malom formatu i Surface Book je prava radna mašina koja je dobila nagradu prema zaslugama, a ne na lijepe oči. Pogledajte videozapis koji je prikazan tokom prezentacije uređaja gdje se tek na kraju saznalo da je i tablet istovremeno kao i laptop.

 

 

Specifikacije Surface Booka su:

  • Windows 10 Pro.
  • 13.5” zaslon sa rezolucijom od 3000x2000 (267PPI) i podržava interakciju dodirom na 10 tačaka.
  • 8/16GB RAM.
  • 6ta generacija Intel Core i5 ili i7 procesora za izbor.
  • TPM čip za enterprise razinu sigurnosti kao i Windows Hello sa biometrijskim načinom za otključavanje (pomoću lica).
  • senzori ambijentalnog osvjetljenja, akcelometar, žiroskop, magnetometar.
  • Dolazi sa Surface Pen (olovkom) koja ima vijek baterije od 1 godinu nakon kojeg se tek puni.
  • 8MP zadnja kamera
  • 5MP prednja kamera

 

Ostale Surface Book reklame

 

 

 

izvor: MSPU

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar