15.9.16

Thyssenkrupp postaje jedan od većih korisnika HoloLensa u svom biznisu

thyssenkrupp hololens

Microsoftov HoloLens je tek nedavno izašao iz Developer (razvojne) faze i vidimo malo širu primjenu ovog fantastičnog uređaja koji po nama nema dovoljno medijske pažnje koliko zaslužuje. HoloLens je prvi samostalni računar za “proširenu/pomiješanu stvarnost” (Mixed reality) koji postavlja nove granice u tehnologiji i mogućeg te može olakšati rad ili ipak igru znatno više nego dosadašnje tehnologije. Thysennkrupp, jedna veoma poznata Njemačka kompanija koja stvara nove tehnologije i servise koja između ostalog proizvodi i održava lift sisteme počela je koristiti HoloLens kao alat za servisiranje.

 

HoloLens_2__c__thyssenkrupp

HoloLens će tako biti korišten od servisnih tehničara u kompaniji za održavanje sistema što će znatno smanjiti vrijeme servisiranja za obostrano zadovoljstvo kompanije i klijenta. Thyssenkrupp dalje izjavljuje kako One World Trade Center posjeduje HoloLens uređaje za servisiranje lift sistema.

 

Kompanija thyssenkrupp omogućiti svojim 24.000+ servisnim tehničarima da koriste Hololens uređaj za svoje zadatke što predstavlja za Microsoft jedan od većih klijenata za HoloLens. CEO thyssenkrupa izjavljuje povodom suradnje sa Microsoftom:

 

Mixed Reality i HoloLens su korak u 21. stoljeće jer liftovi koje mi održavamo prevoze milijardu ljdui, servisiranje istih je veoma važno kako bi sve ostalo u toku… Korištenje HoloLensa u našim servisnim procesima su omogućeni kroz veoma dobru suradnju sa Microsoftovim softverskim ekspertima. U kooperaciji smo stvorili posebne aplikacije za HoloLens koje su skrojene za naš posao.

 

 

Mi smatramo da je pred HoloLens-om blistava budućnost jer je uređaj dobio od svakog pojedinca koji je ga ikada probao samo riječi pohvale i skoro pa ni jednu negativnu stavku te je logično da kroz dosadašnje vizije o budućnosti i o budućim tehnologijama HoloLens predstavlja prvi korak prema toj viziji i odmicanje od fizičkih zaslona pametnih telefona ili računara. Budućnost je dostupna već danas kroz Microsoft HoloLens

 

izvor: thyssenkrupp

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar