16.9.16

WhatsApp Beta aplikacija omogućila sigurnosne kopije konverzacija

Whatsapp_Web-1024x500

WhatsApp ekipa kako saznajemo će ugraditi sigurnosne kopije naših konverzacija u oblak (OneDrive) kako bi ih kasnije mogli iskoristiti. Aplikacija je do sada lokalno spremala sigurnosnu kopiju koja se mogla povratiti u slučaju brisanja i ponovnog instaliranja aplikacije ali se nije mogla prenositi na drugi uređaj ili nakon hard reseta telefona. Nova verzija WhatsApp Beta aplikacije (2.16.206) koja je tek puštena korisnicima ima tu značajku koja će sigurno obradovati nekoliko vas koji su to zahtijevali.

 

Whatsapp OneDrive backup

 

Sigurnosna kopija koliko mi možemo vidjeti radi veoma dobro i posjeduje napredne funkcije s kojima korisnik može odrediti kada da se sprema sigurnosna kopija u oblak (dnevno, sedmično, mjesečno, nikad ili samo kada korisnik pritisne “spremi”). Pored toga korisnika ima mogućnost da odredi da li da sigurnosna kopija uključuje i videozapise koji mogu biti veći i samim tim produžiti spremanje kopije kao i način preko koje tehnologije da vrši aplikacija sigurnosnu kopiju – samo preko Wifi ili preko Wifi i mobilnih podataka.

 

Postavke za sigurnosnu kopiju se nalaze u postavkama aplikacije > razgovori i pozivi > sigurnosno kopiranje. Sigurnosnu kopiju možete vratiti reinstaliranjem same aplikacije. Tokom spremanja sigurnosne kopije korisnik također vidi napredak koliko je još ostalo da se spremi, sve u svemu veoma dobar posao radi Whatsapp u podržavanju Windows Phone platforme.

 

Preuzmite Whatsapp Beta aplikaciju ovdje

 

izvor: MSPU

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar