5.10.16

B2X postaje globalno ovlašteni servis Microsoftovih telefona

B2X servis

Danas je B2X kompanija koja potiče iz Njemačke (nastanjena je u Minhenu) objavila da su sklopili ugovor sa Microsoftom o servisiranju Microsoftvih telefona tj. Lumia i običnih telefona koje je Microsoft prodavao (sa Nokia natpisom). Microsoft je odmah nakon preuzimanja Nokijnog odjela za telefone i usluge vršio promjene u načinu servisiranja te su ukidali lokalne servisne stanice koje su bile dostupne u skoro svakoj državi te više njih u istoj državi. Od danas B2X kompanija će voditi brigu o korisnicima i njihovim pitanjima kao i popravku uređaja u slučaju potražnje popravke od strane korisnika u slučaju da je još pod garancijom.

 

Do sada su za Lumia uređaje bili zaduženi u BiH, Hrvatskoj i Srbiji MESC (Mobis) za Nokia i djelom Microsoft Lumije, iako MESC još navodi na web stranici da su ovlašteni serviseri izgleda da se to od danas mijenja. B2X kompanija je u 2014. godini kupila kompaniju TSS koja između ostalog servisira Apple-ove iPhone uređaje u Indiji. Ne samo da Apple vjeruje u ovu kompaniju nego B2X radi isto za Samsung i Lenovo.

 

B2X planira izdati oficijelnu app za Windows uređaje s kojom možete dobiti podršku za svoju Lumiju ili drugi Microsoftov telefon. Osim toga B2X će se pobrinuti za skladištenje i menedžment dijelova i dodataka za Lumia i druge Microsoft telefone. Kompanija nudi i produženje garancije za vašu kupljenu Lumiju, u slučaju da je kupljena u zadnjih 6 mjeseci B2X nudi tzv. Smartprotect premium servis koji će produžiti vašu garanciju izvan roka onog propisanog od proizvođača (što je u slučaju Lumia uređaja 2 godine).

 

Kako bi potražili uslugu popravljanja uređaja u garancijskom periodu kupljenog u slobodnoj prodaji možete se obratiti ovdje. ako posjetite stranicu support.microsoft.com i selektirate Lumia uređaje stranica će vas odvesti do novog ovlaštenog servisera kao i partnera za sva vaša pitanja. Za korisnike koji su kupili uređaj od mobilnog operatera oni kao i do sada mogu servisirati uređaj kod svog mobilnog operatera (koji će vjerovatno dalje surađivati iza scena sa B2X).

 

Ako se i dalje pitate kako i šta – Microsoft će plaćati B2X kompaniji za usluge servisiranja uređaja i druge djelatnosti kao pružanje informacija koje traže i na koje imaju pravo korisnici. Microsoftova podrška je isto primjer kao B2X gdje je unajmljena kompanija koja se brine o Microsoftovim korisnicima i podršci.

 

izvor: B2X

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar