5.10.16

Dostupni Windows 10 14931 ISO za Windows Insajdere

Windows 10 hero picture

Microsoft je danas pustio nadogradnju 14931 za Insajder korisnike na sporijem načinu primanja nadogradnji. Ta nadogradnja je dio Redstone 2 grane koja se još razvija i prema planu bi trebala biti puštena oko aprila 2017. godine oficijelnim putem (izvan Insider programa).

 

Za sve one koji testiraju sistem koji još nije provjeren 100%, kao što je to verzija 14931, mogu naletjeti na greške koje će tražiti od njih da reinstaliraju sistem. Toga su Insajder korisnici svjesni i zbog toga je Microsoft izdao ISO podatke ove verzije sistema ali samo za Windows Insider korisnike. Pratite ovaj link kako bi došli do ISO podataka za vaš sistem.

 

Sa ISO podacima možete lagano instalirati nadogradnju na postojeću verziju (ako je manja od 14931) ili uraditi reinstalaciju sistema bezbolno i brzo. Postupak za instalaciju preko ISO podataka je prilično jednostavan i smatramo ako ste Windows Insider da znate kako se to radi. Ako ipak ne znate evo postupak ukratko:

 

  1. Preuzmete ISO koji odgovara vašoj konfiguraciji sistema na linku iznad
  2. Nakon preuzimanja prebacite ISO na USB ili DVD pomoću alata kao “Windows 7 USB/DVD Tool” kojeg možete pronaći ovdje (ili bilo gdje drugo na internetu) besplatno i koji od vašeg USB/DVD + ISO pravi mediji s kojeg se može pokretati instalacija sistema.
  3. Pokrenite vaš računar sa postavkama da pokreće sa uređaja gdje ste stavili ISO (USB ili DVD) i pratite instalaciju do kraja.

 

Napomena: Ovom metodom se brišu svi podaci sa vašeg računara i vrši se čista instalacija. Tokom instalacije pročitajte svaki korak pažljivo i dodatno je važno napomenuti da nakon instalacije možete aktivirati sistem samo na uređaju na kojem je prethodno bila instalirana licencirana verzija Windowsa 10 koristeći važeći Windows 10 ključ.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar