11.10.16

eBay aplikacija prestala sa radom nakon najave o povlačenju

ebay_NEW

Nedavno smo pisali o tome da će eBay kompanija povući svoju Windows Phone 8 aplikaciju iz trgovine. Nakon te vijesti aplikacija jeste i dalje radila ali od danas javlja poruku da se koristi web preglednik i da aplikacija nije ažurirana iako u trgovini ne postoji novija verzija aplikacije. Šteta je vidjeti ovako visoko rangirane aplikacije kako napuštaju Windows Phone jer nemaju dovoljno korisnika koji koriste aplikaciju, kako navodi većina koji su povukli aplikaciju kao razlog za povlačenje.

 

wp_ss_20161011_0001 1

Iako aplikacija nije imala mnoge nove funkcije jer nije bila ažurirana godinama ipak se moglo preko nje raditi mnogo stvari kao pregledati artikle, čitati i pisati poruke prodavačima kao i kupovati artikle. eBay se nije oglasio povodom nove aplikacije i zbog toga se ne nadamo da će uskoro napraviti ili izdati univerzalnu aplikaciju. Iako bi sa univerzalnom aplikacijom bi imali višestruko više korisnika nego sa WP8 aplikacijom eBay je se odlučio nažalost za ovaj potez.

 

Povlačenje aplikacije može imati više razloga ali ipak se na kraju oni svi svode na investicije u aplikaciju. Sa malim brojem Windows Phone korisnika eBay-u nije profitabilno ažurirati WP8 aplikaciju koju će koristiti taj mali broj korisnik. Za Windows 10 bilo bi potrebno razviti novu aplikaciju koja bi radila na Windows 10 (Windows 10 Mobile) ali za tako nešto potrebne su veće investicije jer razvijači koštaju mnogo.

 

Web preglednik  jeste da nema obavijesti kao eBay aplikacija ali pruža više funkcija koje nikada nisu došle u eBay WP aplikaciju pa mi kao i eBay savjetujemo korištenje web preglednika.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar