3.10.16

eBay će povući svoju aplikaciju sa Windows Phone trgovine

ebay_NEW

eBay će prema Windows Central povući svoju aplikaciju iz Windows Phone trgovine uskoro. Nakon Amazona, Bank of America i Paypala ovo je naredna veća kompanija koja je odustala od razvijanja WP aplikacije. Amazon i Bank of America su se vratili sa univerzalnim aplikacijama, jedna je samo web prikaz ali ipak ima potencijala za više dok je druga punokrvna univerzalna aplikacija koja ima čak napredne funkcije kao skeniranje otiska prsta ili rožnjače oka ako vaš uređaj podržava Windows Hello funkciju.

 

Ipak mi se ne nadamo novijoj aplikaciji od eBay ekipe jer i ovu WP8 aplikaciju nisu njegovali pa je spala u roku zadnje dvije godine na mizernu ocjenu od 2.9 u Njemačkoj trgovini i 3.3 u Američkoj, što je relativno malo s obzirom na ime koje nosi eBay kao aplikacija. Prema ocjenama u trgovini broj sa 1 zvjezdicom nadmašuje brojno svaku drugu ocjenu, što je pokazatelj da je aplikacija zapostavljena. Naredni korak za eBay je bio da stvore ili novu WP aplikaciju za WP8.1 ili da naprave novu univerzalnu app za sve Windows 10 uređaje gdje bi imali preko 400 miliona aktivnih korisnika (potencijalnih korisnika aplikacije) i gdje nije izgovor više mali broj korisnika kao na WP platformi.

 

Windows Central javlja da su poruku vidjeli tokom posjete na ebay.com stranici, mi nismo uspjeli da provjerimo informaciju jer nama se poruka nije pojavila. eBay aplikacija za WP8 koja radi i na Windows 10 Mobile još uvijek radi i pronalazi artikle kao i do sada. Ipak ovo možemo uzeti kao pripremu za povlačenje aplikacije ali čekamo još zvaničnu vijest o eBay kompanije.

 

Koliko vas koristi ovu aplikaciju?!

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar