5.10.16

Fotografija nove Microsoft Surface tastature procurila (dodatak)

Surface - Microsoft brand

Microsoft će do kraja ovog mjeseca predstaviti nove Surface uređaje i prema glasinama vidjet ćemo i novi uređaj (računar) tzv. AIO (All in one – sve u jednom). Takav uređaj Microsoft jeste patentirao ranije i još nedostaje pored 2u1 Surface Pro i Laptopa Surface Book. Sada nam Windows Central donosi navodno fotografiju do koje su došli, a koja prikazuje novu Surface bežičnu tastaturu koja ima boju kao i Surface uređaji.

 

surface-aio

Tastatura jeste nalik na Designer Bluetooth tastaturu ali je razmak tipki drugačiji i nepoznat od dosadašnjih tastatura Microsofta. Uz tastaturu pretpostavlja se da će Microsoft predstaviti i novi miš koji paše uz Surface. Na ovom događaju će Microsoft predstaviti vjerovatno nasljednika Surface Pro 4 tableta te Surface Book Laptopa uz dodatke kao olovke, tastature i miševe. Moguće je i predstavljanja Surface Phone ali ne nadamo se tome jer prema glasinama u zadnje vrijeme Surface Phone će biti predstavljen ako već onda naredne godine.

 

izvor: Windows Central

 

Dodatak

 

surface-kb-fcc

Pored reklame fotografije nove tastature procurila je je i zvanična FCC fotografija tastature i miša koje Microsoft planira kako izgleda za svoj naredni Surface uređaj ali pošto dosta liče na Designer Keypboard seriju koja je namijenjena za Desktop upotrebu pretpostavljamo da će Microsoft predstaviti i Surface All in One Desktop računar krajem ovog mjeseca.

 

surface-aio-patent2

 

Patent uređaja kojeg je patentirao Microsoft krajem avgusta ove godine

 

O Surface All in One uređaju još uvijek nemamo detalja jer ekipa koja radi u Surface odjeljenju čuva svoje tajne do oficijelne prezentacije. Iako smo sada vidjeli miš i tastaturu jer moraju kroz FCC testiranje sam računar vjerovatno da nećemo vidjeti do kraja oktobra. Microsoft je popunio ranije patente za računar koji je sličan iMac tj. u jednom uređaju ima monitor, računar i ostale dijelove kao utore za spajanje dodataka ali se očekuje da će taj Surface biti modularan tj. da će moći promijeniti oblik se u u zavisnosti od zadatka, tako bi mogao biti stolni računar ali i “podloga/površina” (što znači i ime Surface) za rad koja je osjetljiva na dodir i koja se može koristiti prstima i rukama.

 

surface-mouse-fcc

Novi Microsoftov miš koji je prošao kroz FCC testiranje

 

designermouse (2)

Miš koji je dio Designer Bluetooth seta od miša i tastature

 

Iznad vidimo i bežični miš koji skoro pa identično izgleda kao i Designer Blueooth miš, jedina razlika koju vidimo trenutno jeste da je ispod dlana nešto blaže zakrivljen. Ostaje nam još malo do kraja oktobra gdje ćemo vidjeti nove Surface uređaje, kojem se vi najviše radujete?

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar