12.10.16

HP Elite x3 “Lap Dock” od sada dostupan

HP-Elite-x3-laptop-dock

HP je prilikom predstavljanja svog pametnog telefona Elite x3 najavio i nekoliko dodataka kao maske, Display Dock, kao i Mobile Extender kojeg su sada preimenovali u Lap Dock i koji služi kao produžetak za Continuum sa pametnog telefona. Kao što smo ranije objašnjavali Continuum se može koristiti žično preko Display Dock ili bežično preko Wifi ako podržava taj uređaj Miracast (što većina novih uređaja podržava već).

 

HP_Mobile_Extender_Folio_Elite_x3_side1

Lap dock je zaslon sa tastaturom i određenim drugim uređajima koji će pružiti iskustvo kada je spojen telefon na njega kao da koristite laptop. Naravno ne može zamijeniti punokrvni laptop sa Windows 10 ali ako Apple prodaje svoj iPad Pro kao “računar” onda to može i HP Elite x3 sa Lap Dock.

 

Specifikacije ovog uređaja su:

  • 12.5” zaslon sa 1920x1080 rezolucijom
  • Integrirani stereo zvučnici od Bang & Olufsen, integrirani mikrofoni koji utišavaju okolinu, stereo ulaz za slušalice.
  • 1 USB Type-C (za prijenos podataka sa telefona HP ELite x3 i punjenje)
  • 2 USB Type-C (za prijenos podataka kao i ulaz i izlaz za punjenje)
  • Micro HDMI
  • Osvjetljena tastatura sa trackpadom
  • Baterija integrirana da ne bi trošilo bateriju pametnog telefona
  • Dimenzije – 289 x 201 x 13.8mm oko 1 kg težine

 

Lap Dock jeste zanimljiv uređaj ali za cijenu koju traži HP od starta tj. 599$ to je otprilike cijena Lumia 950 kada je tek izašla, a može se naći i Surface Pro tablet za te novce u Americi tako da nas čudi ovako visoka cijena pored ionako visoke cijene HP Elite x3 od oko 699/799$ (zavisno od sadržaja u kutiji).

 

Sa Redstone 2 nadogradnjom Continuum će dobiti nove funkcije kao prozore za aplikacije koje možemo povećavati i pomjerati kao na Windows 10 PC te će se moći aplikacije lijepiti jedna pored druge isto kao na PC. Uz to razvijači kao Microsoft trude se da dovedu što više univerzalnih aplikacija koje će raditi u Continuum načinu rada, a Paint (koja uskoro dolazi) je sigurno jedna od njih pored Office paketa i Skype i drugih aplikacija koje su već univerzalne.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar