6.10.16

[Insider] Microsoft Fotografije aplikacija ima nadogradnju

Microsoft fotografije Setup

Microsoft fotografije aplikacija danas ima nadogradnju za Insajder korisnike na bržem načinu primanja nadogradnji  dolazi na verziju 16.1003.10012.0. Ono što smo odmah otkrili da je novo jeste bijela tema aplikacije i promjene u dizajnu. Aplikacija sve više liči na WP8 aplikaciju i ne znamo je li nam se to dopada. Na računaru su kompletno ukinuli hamburger meni u Fotografije aplikaciji i postavke se nalaze sada pod profilnom fotografijom vašom. Pivoti aplikacije nemaju više tamno sivu boju nego su u boji pozadine što ostavlja baš dojam WP8 aplikacije na nas.

 

Microsoft fotografije novi izgled PC

Izgled na PC

 

wp_ss_20161005_0019

Izgled na Mobile sa svijetlom temom

 

Nova animacija otvaranja fotografije bila je dostupna od ranije ali sada se lijepo i zatvaraju fotografije pritiskom na ”unazad” dugme. Pored ovih promjena kada otvorite fotografiju na računaru vidjet će te dugmadi za upravljanje naprijed ili nazad u toj galeriji fotografija ili + (znak za dodavanje u album) ili kantu za smeće ikonu (za brisanje) kao i dvije strelice koje mogu fotografiju postaviti za gledanje preko cijelog zaslona, onako kako se to od programa za pregledanje fotografija i očekuje.

 

Microsoft fotografije novi izgled PC 2

Prikaz novih komandi kada je fotografija otvorena

 

Otkrili jesmo i par grešaka sa svijetlom temom gdje fontovi na bijeloj pozadini i dalje imaju bijeli font pa se ne mogu pročitati, ali pošto se u ovoj nadogradnji radi samo o nadogradnji za Insider Preview korisnike na bržem načinu primanja nadogradnji očekujemo da će se to doraditi do oficijelnog puštanja ostalim korisnicima.

 

Preuzmite Microsoft Fotografije aplikaciju ovdje

 

Kako se vama dopadaju ove promjene u aplikaciji, posebno ukidanje hamburger menija za kojeg su mnogi skeptični bili ranije?!

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar