29.10.16

[Insider] Skype, Windows Karte i Groove Music aplikacije imaju nadogradnje

Skype uwp

Skype univerzalna aplikacija danas ima nadogradnju za Insider korisnike na bržem načinu primanja nadogradnji sa nekoliko novih funkcija i poboljšanja. Prvo što ćete primijetiti jeste da možete na računaru pomoću drag&drop ubacivati fotografije, muziku, dokumente i druge podatke koji zauzimaju manje od 300MB. Usput naša aplikacija Windows Novosti također podržava u komentarima drag&drop za fotografije.

 

Dodatne novosti ove nadogradnju su:

  • Postavke za web kameru i mikrofon direktno u aplikaciju i korisnik ne mora više odlaziti u postavke uređaja
  • Pregled web stranice umetnutih linkova, znači da ćete vidjeti pregled web stranice bilo kojeg linka kojeg podijelite na Skype-u u razgovoru.
  • Bolji prikaz imena onoga koga ste citirali unutar grupe.
  • Poboljšani prikaz profila korisnika
  • Pozivi na Windows Phone uređajima će sada biti po standardu na spoljni zvučnik ali korisnik može jednim pritiskom prebaciti na slušalicu.

 

Skype univerzalna aplikacija je sada na verziji 11.9.239.0 i spremna je za naredne veće izmjene infrastrukture koju Skype sprema već neko vrijeme i koja se treba okončati početkom naredne godine. Korisnici bi trebali primijetiti i bolji kvalitet zvuka kao i video zapisa u novoj Skype aplikaciji, sve zahvaljujući novoj cloud tehnologiji na koju se Skype prebacuje.

 

Preuzmite Skype aplikaciju ovdje

 

Windows Karte

 

Windows karte sa kolekcijom

Windows karte također imaju nadogradnju za Insider korisnike na bržem načinu primanja nadogradnji koje donosi novu funkciju kolekcija za omiljena mjesta. Korisnici koji imaju dosta omiljenih mjesta na karti mogu tako grupirati ta mjesta u kolekcije kao poslovne lokacije, društvene lokacije ili kako god oni žele. Pored ove izmjene mjesta kao automobil, dom i posao su sada na vrhu omiljenih mjesta kako bi što prije došli do istih.

 

Preuzmite Windows Karte aplikaciju ovdje

 

Groove Music

 

Groove music naslovna 02

Kao i prethodne dvije aplikacije i ova je nadogradnja je dostupna samo za Insider korisnike na bržem načinu primanja nadogradnji. Groove Music je također univerzalna aplikacija kao i prethodne dvije i dostupna je na svim Windows 10 uređajima, od PC, tableta preko telefona i HoloLens do Surface Hub-a. Nova verzija Groove Music aplikacije je 10.16092.1025 i donosi:

  • Kada ste offline lakše je prepoznatljivo šta možete slušati, a šta ne.
  • Pretraga ima sada auto sugestiju (prijedloge) na Xboxu kako bi uz manje pisanja došli do onoga što tražite.
  • Poboljšanja sa Naratorom u aplikaciji.
  • obavijesti u aplikaciji će biti fokusirane dokle god su na zaslonu, a nestat će kada izgube fokus tj. kada korisnik odmakne od istih ili ih ručno ugasi.
  • Ispravljene greške u naslovima određenih dijelova aplikacije te poboljšanja oko skrola kroz aplikaciju.

 

Preuzmite Groove Music aplikaciju ovdje

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar