18.10.16

[Insider] Windows Kamera aplikacija ima nadogradnju

Windows Kamera naslovna 2

Windows Kamera aplikacija danas ima nadogradnju za korisnike na bržem načinu primanja nadogradnji Insider Preview programa. Nadogradnja dovodi aplikaciju na verziju 2016.1016.11.0 što bi se moglo protumačiti kao verzija za 16. oktobar 2016 i 11. ti po redu build za taj dan. Taj način korištenja Verzija unutar aplikacija Microsoft je sada ujedinio kroz sve aplikacije i može se lagano provjeriti koliko je stara nadogradnja u određenim aplikacijama. Ova nadogradnja donosi nekoliko poboljšanja koje su korisnici tražili, a jedna od njih je Timelaps funkcija.

 

Timelaps funkcija bila je ranije dostupna kroz “samo-okidač” funkciju, međutim bila je sakrivena i korisnici je nisu vidjeli. Sada se nalazi na zaslonu pored HDR i postavki za bljeskalicu na režimu za pravljenje fotografija. Dalje vidimo da je dugme za okidanje bijelo i nije više prozirno, dugme za promjenu prednja/zadnja kamera je sada na ivici zaslona gdje je i kamera pretežno i zadnje što vidimo novo jeste dugme s kojim se dolazi do prethodno napravljenih fotografija je sada na dnu desno i kvadratnog oblika.

 

Timelaps funkcija ima mogućnost pravljenja fotografija u intervalima od 2, 5 i 10 sekundi, međutim kako bi napravili timelaps video to morate sami ručno napraviti na vašem računaru ili pomoću aplikacija sklopiti napravljene fotografije u timelaps. Da bi Windows 10 Mobile sam okidao fotografije u intervalu kojeg odredite otvorite postavke kamere > i uključite opciju da automatski okida dalje sve dok ne pritisnete opet dugme za fotografiranje jer inače će samo napraviti jednu fotografiju.

 

windows-10-camera

izvor fotografije: MSPU

 

Dalje što smo primijetili jeste kada zumirate jednim prstom klizeći po zaslonu pojavi se slajder s kojim možete zumiranje kontrolirati. Ova nadogradnja bitno je napomenuti je samo za Insider korisnike za sada, ako se pokaže da je sve ispravno sa ovom verzijom polako će silaziti kroz Insider kanale preko sporijeg do Release Preview i zatim biti oficijelno puštena, taj proces traje inače par sedmica.

 

Preuzmite Windows Kamera aplikaciju ovdje

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar