8.10.16

Kompanija Valorem pokazuje holografske video razgovore pomoću Microsoft HoloLens

HoloBeam-Tech

Valorem kompanija pokazala je sada kako se može imati holografska video konferencija ili razgovor pomoću Microsoft HoloLensa i dodatne tehnologije koja će snimati jednog ili oba članak razgovora i prenositi taj signal na HoloLens bilo gdje u svijetu. Za takav način snimanja potrebne su stereoskopske kamere.

 

 

Video koji vidite nije ilustracija nego uživo korištenje HoloLensa te dodatni HoloLens montiran na kameri koja snima ovaj razgovor

 

Na videozapisu iznad vidimo jednu osobu koja ima kamere koje snimaju u 3D a druga osoba ima HoloLens i vidi u svojoj prostoriji hologram u stvarnom vremenu i prostoru od prve osobe. Zahvaljujući tome da je HoloLens bežični računar koji ne zahtjeva spajanje na dodatni računar ovaj način razgovora će biti veoma intuitivan i onako kako smo zamišljali i budućnost. Naravno nije sve još savršeno ali Microsoft je uradio jedan veliki korak, dalje od Virtual Reality koji prikazuje stvari samo na zaslonu i za koji vjerujemo da će se prije probiti nego Virtual Reality.

 

Na ovaj način šef kompanije bi mogao imati samo kamere koje snimaju u 3D i mikrofon da snima zvuk, a njegovi radnici širom svijeta HoloLens kroz koji bi vidjeli šefa u stvarnom prostoru što je sigurno korak dalje od Skype video razgovora jer u HoloLens imaju ugrađeni mikrofoni i slušalice kako bi čuli korisnika s druge strane ali i on vas (ako posjeduje i zvučnike ili slušalice).

 

Microsoft HoloLens ima pristup Windows 10 trgovini i može koristiti univerzalne aplikacije koje razvijači mogu jednim klikom odobriti za ovaj uređaj, u trgovini za HoloLens se nalazi već podosta aplikacija koje se mogu koristiti ali kompanije kao thysenkrupp, kao što smo ranije pisali, imaju vlastite aplikacije i programe koje koriste kako bi radili i završavali servisiranje bolje pomoću HoloLensa.

 

Microsoft HoloLens je prvi uređaj ove vrste od Microsofta i košta 3000$, za više detalja o uređaju i o kupovini možete pogledati ovdje u Microsoft trgovini.

 

izvor: MSPU

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar