16.10.16

Messenger aplikacija dobila pozive i video pozive

Messenger

Messenger aplikacija za Windows 10 (PC samo) dobila je opciju za pozive i video pozive od zadnje nadogradnje. Korisnici su nam ukazali na to pa smo provjerili i zaista pozivi su mogući. Ove dvije funkcije su nedostajale na spisku kako bi aplikacije postale po glavnim funkcijama ravnopravne onima sa iOS i Androida. Nova verzija aplikacije na kojoj su omogućeni pozivi je 91.631.62386.0 za Messenger Beta i 91.631.62524.0 za verziju bez Beta u nazivu.

 

Messenger pozivi

Iako se verzije razlikuju malo ipak su po funkcijama skoro pa iste. Jedina razlika koju primijetimo jeste na Mobile, verzija sa Beta u nazivu nema podršku za GIF naljepnice, dok ne-Beta verzija ima. Važno je i napomenuti da pozivi i video pozivi nisu još omogućeni na pametnim telefonima sa Windows 10 Mobile ali ako posjeduje aplikacija Messenger na PCu tu funkciju smatramo da će uskoro i za Mobile.

 

Messenger aplikacija na Njemačkoj trgovini ima ocjenu od samo 3.1 što je opravdano sa zamrzavanjem koje imaju sve Facebook-ove aplikacije (Instagram, Messenger i Facebook), jedino WhatsApp koji je također od Facebook kompanije nema taj problem jer je napravljena za WP8 dok su ove ostale portirane sa iOS na Windows 10 Mobile. Funkcija za pozive i video pozive može biti i regionalno ograničena jer Facebook ograničava određene funkcije po regijama/državama kako bi postepeno puštao funkcije skrojene za svaku regiju/državu ili jezik.

 

Preuzmite Messenger aplikaciju ovdje

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar