30.10.16

Microsoft započeo proces uklanjanja aplikacija iz trgovine

Windows 10 Mobile trgovina nova[3]

Početkom godine Microsoft je najavio uklanjanje aplikacija iz trgovine. Obavijest su dobili developeri, a uvjet ostanka aplikacije u trgovini je dodavanje oznake za koju dob korisnika je aplikacija. Na udaru su aplikacije koje su trajno napuštene od strane developera i aplikacije čiji su se developeri oglušili na Microsoftova pravila o uvođenju oznake o dobi korisnika.

 

Proces uklanjanja aplikacija je počeo prije nekoliko tjedana i u samo dvadesetak dana broj aplikacija je spušten za 90291, odnosno sa 329507 na 239216 aplikacija. Taj podatak je očitan samo na Talijanskoj trgovini. Slična stvar se dogodila i na njemačkoj trgovini gdje je broj aplikacija doživio još veći pad. Kako doznaje Dr Windows stranica na njemačkoj trgovini se trenutno nalazi 164436 aplikacija, a prije čišćenja ih je bilo 328639 što bi značilo da je Microsoft uklonio 174203 aplikacije sa njemačke trgovine.

 

Zanimljivo je da većina korisnika nije primijetila uklanjanje aplikacija jer riječ o aplikacijama koje su bile uglavnom loše i sa slabom podrškom. Činjenica je da Microsoft nije baš u poziciji da uklanja aplikacije iz trgovine ali ovim potezom se žele riješiti aplikacija koje loše podržane i zapravo samo smetaju u trgovini. Što vi mislite o ovom Microsoftovom potezu?

Izvor: MSPU 1,2

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar