26.10.16

Naredna Windows 10 nadogradnja će se zvati Creators Update i dolazi početkom 2017.

Windows 10 Creators Update

Windows 10 nedavno je napunio prvu godinu postojanja i svečano je sistem dobio Anniversary update što i bukvalno znači godišnjica. Naredna nadogradnja već je u razvijanju i danas smo mogli vidjeti nekoliko novih značajki koje će Windows 10 dobiti, prije svega 3D, Virtualnu stvarnost na računarima sa novim uređajima od trećih proizvođača kao i set alata koji stimuliraju kreativnost u svakome od vas. Zbog toga će se naredna veća nadogradnja Windowsa 10 zvati Creators (stvaralac) Update.

 

Nadogradnju mi očekujemo oko marta, aprila naredne godine, a tko želi može učestvovati u Insider Preview u stvaranju Creators nadogradnje jer na bržem načinu primanja nadogradnji Insider Preview programa u toku je razvijanje ove nadogradnje. Budite dio te ekipe koja će povratnim informacijama stvoriti za sve nas Windows koji mi želimo da radi na način kako mi želimo.

 

Microsoft napominje i jasno je to pokazao na bini, naredna veća nadogradnja dolazi na sve Windows 10 uređaje, pametne telefone, HoloLens, Surface Book, Surface Pro, Surface Hub, Xbox One, tablete i sve druge Desktop ili laptop računare koji već imaju Windows 10. Jučer su Insider korisnici imali priliku preuzeti najnoviji build 14955 za PC i Mobile o kojem možete više pročitati ovdje.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar