8.10.16

Nova Paint aplikacija prezentirana na videozapisu

mspaint

Nova Paint univerzalna aplikacija već se razvija neko vrijeme ali nismo imali mnogo informacija o istoj. Danas dobivamo oficijelni reklamni videozapis za Paint od Microsofta. Paint je sada potpuno nova aplikacija sa novim funkcijama kao 3D “crtanje”, zajednicu u kojoj možete podijeliti ili preuzimati fotografije, GIF ili 3D Modele i druge novosti koje ćemo vjerovatno otkriti u narednom periodu.

 

paint2

Paint dugo nije imao nikakve nadogradnje ali Microsoft u svom pokušaju da pokažu razvijačima tradicionalnih win32 programa kako se mogu napraviti moćne univerzalne aplikacije. Portovali su većinu svojih aplikacija od klasičnog digitrona preko Wordpada, sada je na redu Paint koji je usput dobio novu app i nije samo win32 port što ostavlja nadu da će omogućiti korištenje nove Paint aplikacije za Mobile kao i HeloLens i IoT.

 

 

Kao i druge univerzalne aplikacije Paint će podržavati unos olovkom kao i dodirom što je jedna od značajki Windows 10 sistema. Koristite li vi još Paint, i ako bi bila aplikacija moćnija da li biste je koristili više?

 

izvor: Neowin

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar