3.10.16

OneDrive univerzalna aplikacija dobila “On Demand Sync”

OneDrive-logo-blue-bg

Windows 10 aplikacija OneDrive-a koja je univerzalna i može se koristiti na računarima, mobilnim uređajima kao i HoloLens imala je nadogradnju na verziju 17.15.2. koja je uvela novu funkciju “On Demand Sync” što u suštini znači da možete odabrati podatke koje želite koristiti u ovoj aplikaciji i dok nemate internet pristupa. OneDrive će ih sinkronizirati za vas kako bi te podatke mogli koristiti.

 

OneDrive uwp hamburger meni

 

Ova funkcija je bila jedna od prioriteta korisnika OneDrive aplikacije i lijepo je vidjeti da je ugrađena funkcija sada. Ako vi kojim slučajem ne vidite novu funkciju otvorite postavke OneDrive aplikacije > informacije > zadnji link (app reset) koji će ukloniti vaš račun iz aplikacije ali koji možete ponovno i brzo spojiti. Nakon ponovnog spajanja u hamburger meniju će se pojaviti padobran koji je znak za offline spremljene podatke.

 

Novoj funkciji “offline” spremanja pristupate lagano, selektirate podatak koji želite desnim klikom ili dužim pritiskom te “spremiti za offline”. Nakon toga će se pojaviti pod novom ikonom (padobranom) u hamburger meniju te dodati mali padobran ispod podatka da korisnik lagano može prepoznati je li offline spremljen ili nije.

 

Dodatno

 

Microsoft sprema navodno i povratak funkcije da korisnik vidi sve podatke sa OneDrive (i offline) ali da ti podaci na uređaju ne zauzimaju mnogo, preuzimat će samo meta-podatke o podacima. To će korisnicima prvo zauzimati manje prostora na Disku, a dodatno se mogu “vidjeti” svi podaci koji su na OneDrive iako nisu sinkronizirani sa uređajem. Ova funkcija jeste bila ranije dostupna na Windows 8 ali je zbunila korisnike u smislu da nisu znali jesu li im ti podaci sada na uređaju ili u oblaku. Ponovnim uvođenjem Microsoft će se sigurno sada pobrinuti oko toga da postoji vizualni indikator o tome jesu ili podaci offline ili online spremljeni.

 

Preuzmite OneDrive aplikaciju ovdje

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar