28.10.16

Paint 3D aplikacija će biti dostupna za Windows 10 Mobile

paint-3d-microsoft1

Microsoft je na svom Windows 10 događaju prezentirao novu Paint 3D aplikaciju koja će biti dostupna i prvobitno smo mislili da će samo biti za PC i laptope jer donosi veoma dobre i napredne alate, posebno za 3D ali nakon upita jednog korisnika na Twitteru da li će Paint 3D biti dostupan i za Mobile Dona Sarkar je odgovorila da neće trenutno jer je još u razvijanju i trenutno je u ranoj fazi razvoja (alpha).

 

Paint 3D W10M twitter

Paint 3D će doći sa narednom velikom nadogradnjom Creators update za sve korisnike, ta nadogradnja kako smo ranije pisali stiže početkom naredne godine, vjerovatno oko marta-aprila mjeseca. Microsoft je napravio potpuno novi Paint kojeg naziva Paint 3D i koji ima veoma dobre alate za pravljenje 3D grafika koje možete dijeliti ne samo na društvene mreže nego i na web stranicu koju je Microsoft napravio za sve korisnike i koja će služiti kao baza 3D modela koju mogu svi koristiti.

 

 

Na događaju je demonstrirano i kako HP Elite x3 (HP-ov flagship Windows 10 Mobile) snima objekt kružeći oko istog i izbaci zatim 3D objekt koji može Paint 3D editirati. da li je taj skener koji je demonstriran dio Paint 3D aplikacije ne znamo još. ali ako ste Windows Insider na bržem načinu primanja nadogradnji i dodatno koristite engleski kao glavni jezik i regiju vašeg računara možete danas već testirati novi Paint 3D preuzimanjem ovdje.

 

Paint 3D

Windowsblogitalia je došao nekako do mobilne verzije aplikacije koju vidimo iznad na fotografiji. Vrlo je moguće da su samo suzili prozor na računaru kako bi dobili ovaj izgled za Mobile.

 

izvor: WinBeta

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar