13.10.16

Policija grada New York želi obnoviti partnerstvo sa Microsoftom te koristiti od naredne godine i Windows 10 Mobile uređaje

nypd-smartphones-13

Policija grada New York (Amerika) do sada je koristila dnevno oko 5.500 aktivnih Windows Phone uređaja za svoje policajce. Prema izjavama nadležnih veoma su zadovoljni sa Windows Phone uređajima koje koriste (Lumia 640XL i 830) jer pružaju najveću sigurnost i poboljšali su 12% u brzini tj. na pozivima na teren. Za narednu godinu Policija New Yorka planira preći na Windows 10 Mobile uređaje što će im omogućiti i više funkcija kao korištenje sigurnosnih kamera grada kao bolji menedžment.

 

nypd-smartphones-10

Trenutno na uređajima koje koristi Policija New Yorka nalaze se i “biznis” aplikacije do kojih obični korisnici ne mogu doći. To su 911 (policajci mogu dobiti poziv direktno na telefon umjesto da ide preko stanice), Pretraga, Kriminalistički informativni centar, Poruke, DD5 (zapisnik), Forme (prijave za kriminal), NYPD U (video zapisi policijske stanice koji služe kao trening koji prate zadnje norme policijskih struktura).

 

Kako dalje izjavljuje zamjenik povjerenika Jessica Tisch:

 

Proveli smo zadnju godinu i pol sa ovom platformom stvarajući podatke kako nam pašu… Sada kada imamo platformu i oko 36.000 policajaca želimo graditi u budućnosti na tome.

 

U izjavi također piše da će preći naredne godine u ljeto na nove Windows 10 Mobile uređaje što će im dodatno poboljšati i olakšati posao.

 

izvor i autorska prava fotografija: cnet

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar