27.10.16

Twitter gasi Vine platformu

vine naslovna

Twitter se danas oglasio povodom gašenja Vine platforme u narednim mjesecima. Mi pišemo ovaj članak jer postoji Vine aplikacija za Windows 10 koju možda i vi koristite. Trenutno sa aplikacijama i servisom neće se ništa dogoditi ali Twitter planira ugasiti servis u narednim mjesecima.

 

Vine-image-4

Vine platforma vam omogućava da napravite kratki videozapis i objavite ga tu društvenu mrežu gdje vaši prijatelji i drugi korisnici mogu pregledati videozapise te komentirati i lajkati iste. Vine postoji od 2013. godine ali nikad nije dostigla dovoljan nivo uspješnosti kod mladeži i zbog toga danas vidimo ovakvu reakciju Twittera, uz to naravno Twitter nije znao unovčiti na platformi što je vjerovatno također jedan razlog za ukidanje.

 

Twitter je zadnjih mjeseci više puta dolazio IT vijesti povodom mogućeg preuzimanja, u tim vijestima se spominjao Salesforce, Disney, Google, Apple pa i Microsoft pored drugih većih kompanija. Prošle godine je Twitter objavio otpuštanje oko 8% (336) svojih radnika i vjerovatno neće ostati na tome jer kruže određene glasine da će dodatnih 8% tj. 300 radnika biti otpušteni u narednom periodu. Twitter je izgubio oko 40% vrijednosti na dionicama protekle godine što postavlja servis pred velike probleme.

 

Izvori: fortune, Medium

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar