17.10.16

Windows 10 Mobile će omogućiti promjenu standardnog web preglednika?!

Windows 10 Mobile setup 2 blurred

Od kako postoji Windows Phone pa sada i na Windows 10 Mobile korisnici zahtijevaju da promijene Internet Explorer (na WP7, 8 i 8.1), Microsoft Edge (na Windows 10 Mobile) i izgleda kao da će se to i ispuniti. Na ovogodišnjoj Build konferenciji za razvijače Microsoft je predstavio nekoliko novih funkcija za Windows 10, a jedna od njih je da razvijači mogu pratiti linkove tj. da razvijači odrede šeme po kojima će umjesto web preglednik biti otvorena njihova aplikacija.

 

Slično toj funkciji i uz pomoć novih mogućnosti koje donosi Anniversary nadogradnja razvijači web preglednika bi mogli odrediti da se umjesto Edge otvara njihova app/web preglednik. Jedini problem u tome je što Windows 10 (i Mobile) preferiraju za html i slične web nastavke Edge prije svakog koji je instaliran na sistemu. Na Windows 10 PC Microsoft je omogućio promjenu standardnog web preglednika, na Windows 10 Mobile to bi moglo biti uskoro također istina jer MSPU portal piše kako se pojavilo u postavkama Edge web preglednika na Windows 10 Mobile postavke za promjenu standardnog web preglednika. Ta poruka se inače pojavi samo ako Edge nije postavljen kao standardni, što je čudno jer je standardni sam po sebi.

 

windows 10 mobile default browser

Moguće da se radi o grešci i poruka kao i postavka da su proletjeli slučajno ali isto tako je moguće da najnoviji build 14946 gradi na tome da će se standardni web preglednik konačno moći promijeniti te web stranice otvarati u nekom drugom nego Edge.

 

Šta vi mislite, je li greška ili će omogućiti korisnicima promjenu web preglednika i na Mobile, uz to pitanje, koji bi web preglednik koristili umjesto Microsoft Edge?!

 

izvor: MSPU

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar