21.11.16

Instagram predstavlja nove funkcije – nestajuće poruke i live video

Instagram novi Setup 2

U dobu u kojem trenutno živimo tehnologija pa i same aplikacije moraju biti redovno ažurirane radi konstantnih želja korisnika. Instagram (Facebook) je to osjetio i zadali su sebi zadatak da promijene Instagram aplikaciju u zadnje vrijeme. Do sada smo vidjeli tzv. “priče” kao novos i dodavanje raznih sadržaja kao naljepnice na fotografije.

 

Live Video

 

instagram live video instagram live video 2

 

 

Naredni korak, kako Instagram danas izjavljuje su Live Video funkcija i nestajuće poruke á la Snapchat. Live Video funkcija će biti slična funkcija kao Periscope ili Facebook Live Video gdje možete napraviti uživo prijenos direktno sa vaše kamere, a drugi korisnici da vas prate.

 

Nestajuće poruke

 

instagram nestajuce poruke 3 instagram nestajuce poruke 4

 

 

Druga novost koju su predstavili su nestajuće poruke na kojem principu se zasniva popularna Snapchat aplikacija. Korisnici će tako moći poslati poruku (fotografiju ili video) pojedincu ili grupi koja će nestati nakon pregleda. Korisnik koji je poslao poruku također će znati da li je korisnik koji je vidio sadržaj napravio fotografiju zaslona (screenshot) i koliko je puta pregledao sadržaj.

 

Obje funkcije kako je Instagram potvrdio dolaze uskoro i za Windows 10 (i Mobile). Kada Instagram aplikacija dobije spomenute funkcije mi ćemo vas naravno obavijestiti.

 

Preuzmite do tada Instagram aplikaciju ovdje

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar