2.11.16

Microsoft Teams oficijelno predstavljen

microsoft-teams-feat

Microsoft je danas održao drugi događaj u kraćem roku, nakon onog u New Yorku 26.10. gdje su prezentirali određene novosti oko Creators update koji izlazi naredne godine i Surface Studio danas smo imali drugi događaj koji je vezan za biznis i tačnije Office 365. Kompanija je predstavila novi alat koji služi za kolaboraciju radnika ili “ekipa” što teams znači i u prijevodu.

 

Microsoft Teams će se tako direktno postaviti kao konkurent Slack platformi koja je uspješno okupila veliki broj korisnika u zadnjim godinama. Naime Microsoft je razmišljao i kupiti Slack prošle godine ali su se odlučili da mogu stvoriti nešto slično u vlastitoj kući.

 

1478101471_microsoft-teams-05

Teams je centralno mjesto za timski rad kako Microsoft opisuje koji će omogućiti korisnicima da surađuju unutar jedne organizacije ili unutar jednog projekta nevezano za organizaciju i veoma usko je povezan sa Office 365 alatima što će dalje omogućiti da su vam svi poznanici, sadržaji i konverzacije na jednom mjestu. Microsoft Teams posjeduje i integraciju Sharepoint, OneNote i Skype za biznis.

 

Microsoft teams spoj između skype i email

 

teams-wp

Aplikacija će omogućiti korisnicima da se spajaju, da spajaju konverzacije i sadržaje kako bi pospješili što više ljudi da urade više. Za početak aplikacija podržava razgovore (chat) kako u grupi tako i 1:1, Skype pozive i video pozive direktno integrirane u aplikaciju te ćete moći svaku “ekipu” nadograditi po vašim željama i kriterijima sa integracijom GitHub-a ili Twitter-a direktno u aplikaciju te moćne API koje možete iskoristiti za vlastite potrebe. Podaci kao i razgovori su zaštićeni.

 

Microsoft Teams radi i sa weba preko web preglednika kao i aplikacijama za Windows, Mac, Android i iOS. Od danas je servis dostupan u 181 zemlji svijeta na 18 jezika te je omogućen korisnicima koji imaju Office 365 Enterprise E1, E3 ili E5 pakete usluga ili Office 365 Business Essentials ili Business Premium pakete. Za sada je dostupnost "ograničena” na ovaj način ali Microsoft planira potpunu integraciju u prvom kvartalu 2017. Za više informacija o Microsoft Teams možete pogledati ovdje.

 

Preuzmite Microsoft Teams aplikaciju ovdje za Windows Phone

 

izvor: Neowin

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar