24.11.16

MSN Vrijeme aplikacija dobila prozirnu pločicu, a MSN Vijesti otvaranje članaka sa pločice

MSN vrijeme setup

Microsoft je ažurirao dvije svoje MSN aplikacije sa novostima dok su druge dvije Sport i Financije dobile ažuriranja sa “samo” ispravkama i poboljšanjima. MSN Vrijeme aplikacija koja je dostupna veoma dugo na WP platformi sada je već univerzalna Windows 10 aplikacija i konačno je dobila prozirnu pločicu tj. funkciju koju je Microsoft uveo sa WP8.1 2012. godine i koju brojne vremenske prognoze podržavaju već godinama.

 

wp_ss_20161122_0005 (2)

Iako kasno, lijepo je vidjeti da su ugradili funkciju jer će vam sada biti vremenska prognoza po želji prozirna na vašem Start zaslonu. U postavkama aplikacije naravno imate mogućnost da ugasite prozirnost. Verzija aplikacije je sada 4.17.74.

 

Preuzmite MSN Vrijeme aplikaciju ovdje

 

MSN Vijesti

 

MSN vijesti setup

MSN Vijesti aplikacija je dobila također ažuriranje na istu verziju 4.17.74 i donosi tzv. chase-able live tile što znači u prijevodu da korisnik može pritisnuti na vijest koju vidi na pločici, a aplikacija ima mogućnost da korisnik odvede do tog sadržaja. Tu funkciju je Microsoft predstavio za razvijače sa Anniversary Update.

 

MSN Vijesti neće direktno otvoriti vijest koju pritisnete/kliknete nego će otvoriti aplikaciju i prikazati tu vijest kao prvu na spisku iako nije ta vijest ranije bila prva na spisku.

 

Preuzmite MSN Vijesti aplikaciju ovdje

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar