28.11.16

Vremenska prognoza na Info zaslonu (Glance screen) [Video]

glance-jpg

Windows Phone 8.1 i posebno vremenska prognoza Microsofta, MSN Vrijeme je imala opciju da se prikazuje na info zaslonu (Glance screen) kao na naslovnoj fotografiji. Nakon što je Microsoft napravio novu (univerzalnu) aplikaciju MSN Vrijeme aplikacija je izgubila tu funkciju ali na Windows 10 Mobile ipak možete koristiti vremensku prognozu na Info zaslonu i u ovom video vam želimo pokazati i kako.

 

 

  1. Prije svega potrebno je preuzeti Prognoza aplikaciju koja može da se podesi na zaključani zaslon za razliku od MSN Vrijeme.
  2. Otvorite Prognoza aplikaciju > otvorite postavke > promijenite pivot na “lockscreen” (zaključani zaslon).
  3. Podesite aplikaciju da bude na zaključanom zaslonu vašem telefona.
  4. Ako se sada vidi fotografija Prognoza aplikacije na zaključanom zaslonu sada možete slijediti dalje.
  5. Otvorite postavke telefona > personalizacija > Info zaslon (glance screen) > tu imate opciju da postavite pozadinsku fotografiju na info zaslon > uključite tu opciju.
  6. Zaključajte telefon i uživajte u vremenskoj prognozi na Info zaslonu*.

 

*Važno je napomenuti da nema svaki Windows Phone Info zaslon (glance screen). Dalje se mora napomenuti da je pozadina na info zaslonu na Windows 10 Mobile u boji i nema opcije da se podesi da bude monokromatska kao na WP8.1 te nema mogućnosti da se postavi samo temperatura ili prognoza za naredne dane ali ipak je rješenje koje će se dopasti korisnicima koji žele ipak vremensku prognozu na info zaslonu.

 

Dodatak

 

Dodatno se mora napomenuti da ako imate uključenu opciju u postavkama za info zaslon koja promijeni boju glavnog fonta u određenom intervalu na Info zaslonu ta funkcija će isključiti i pozadinsku fotografiju, dakle morate isključiti tu opciju. Hvala Zijadu na javljanju ove greške sa Info zaslonom.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar