28.11.16

Windows Novosti aplikacija ponovno dostupna

WN nova verzija 04.08.2016 2

Nakon kraćeg perioda naša aplikacija (plaćena) je ponovno dostupna. Imali smo manji problem sa imenom aplikacije gdje nas neko prijavio da kršimo pravila sa “Windows” na samom početku imena aplikacije. Mi poštujemo pravila trgovine i zbog toga smo promijenili ime aplikacije u WinNovosti i ponovno je objavili tako da je korisnici mogu preuzeti.

 

Windows nismo smjeli koristiti jer je Microsoft uveo prije nešto više od godinu pravilnik da se registrirana imena/marke, a Windows je registrirana marka, ne smiju koristiti na prvoj poziciji imena aplikacije. Pravilnik predviđa da ukine sve loše aplikacije koje nemaju nikakve svrhe kao “WhatsApp guide” (WhatsApp priručnik), koja je neoficijelna aplikacija i nema nikakve svrhe da postoji. Microsoft je zato izdao pravilo da na prvom mjestu imena aplikacije ne smije stajati registrirano ime/marka ali može na drugom mjestu kao “Guide for WhatsApp”. To pravilo jeste dobro ali na našem govornom području Windows Novosti ne možemo tek tako okrenuti u “Novosti o Windowsu” jer to gubi smisao cijelog našeg portala.

 

Ipak poštujemo pravila te smo izmijenili ime u WinNovosti koje nije registrirano i koje naravno možemo koristiti. Ime portala ostaje i dalje Windows Novosti kao i sama adresa portala. Nećemo se osvrtati na ostale aplikacije koje krše isto pravilo ali preko poznanstava u Microsoftu dolaze do pozicije da smije kršiti isto pravilo. Mi se zalažemo za jednakopravnost jer će tek tako razvijači vidjeti da ovdje vladaju poštena pravila ali suđenjem istim prekršajima na različit način je loša praksa Microsofte.

 

Preuzmite WinNovosti plaćenu aplikaciju ovdje*

 

Preuzmite WinNovosti besplatnu aplikaciju ovdje

 

*Svatko tko je preuzeo našu aplikaciju i platio za nju, naravno ne mora ponovno plaćati radi ovog incidenta. Hvala još jednom na razumijevanju. Sada se možemo vratiti poboljšavanju aplikacije i dodavanju novih funkcija.

 

Napomena: Može potrajati i do 24 sata da se aplikacija pojavi ponovno u trgovini te da se naziv u trgovini promijeni u WinNovosti, budite strpljivi.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar